Pretraga

U jednom od najvećih sveučilišnih gradova stanari studentskih domova dobili bicikle na besplatno korištenje

A- A+

Studenti u studentskim domovima u Splitu dobili su bicikle na besplatno korištenje. Studentski centar u Splitu omogućio je nabavu 20 novih bicikla za stanare domova u Spinutu, te 20 bicikla za stanare doma na Kampusu.

besplatni bicikli

Foto; Jakov Matić

Stanovnici studentskih domova u Splitu sada mogu besplatno uživati u čarima bicikliranja. Dvadeset novih bicikala je na raspolaganju studentima u domovima na Spinutu i jednako toliko je na raspolaganju stanarima doma na Kampusu. Svaki student koji želi koristiti bicikl mora doći do recepcije doma, potpisati ugovor za korištenje bicikla i preuzeti ključ zaštitnog lokota. Od studenata se očekuje da uživaju u vožnji Splitom, ali i da budu odgovorni i paze na bicikl koji koriste.

Besplatne bicikle studenti su već mogli isprobati na Marjanskoj turi – jednoj od biciklističkih tura koje su organizirane za splitske studente. Na Marjanskoj turi sudjelovalo je pedesetak studenata koji su oduševljeni projektom.

Izdvojeni članak

Što su škole i fakulteti učinili, a što mogu učiniti po pitanju biciklizma?

– Naravno da će bicikli biti studentima na korist. Moći će ih koristiti u slobodno vrijeme, ali ćemo i mi organizirati posebne ture po gradu. Prvo smo odradili ovu marjansku jer ipak je Marjan najljepši dio Splita. Mislim da je ovo dobar projekt Studentskog centra u Splitu da se studenti koji su prekrcani obavezama na fakultetu naprave mali odmak od obaveza i da se rekreiraju u prirodi, rekao je Roko, student Kineziološkog fakulteta u Splitu.

Osim što vožnja bicikla pomaže fizičkom i mentalnom zdravlju, također je odličan izbor za smanjenje troškova putovanja i čuva okoliš. Studentima će besplatni bicikli znatno obogatiti slobodno vrijeme.

– Projekt je odličan jer studenti u slobodno vrijeme mogu rekreativno voziti bicikle. Mogu otići do plaže, do Marjana ili neke druge lokacije i lijepo se zabaviti, rekao je Karlo, student FESB-a.