Pretraga

Poznato kakva kazna očekuje učenike koji su nastavnici u piće ulili dezinficijens

A- A+

Nesvakidašnji incident dogodio se u srijedu u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna u Zadru – učenici su profesorici u piće ulili dezinficijens, što je ona popila. Kako je potvrdila ravnateljica škole, učenike očekuje najstroža kazna, isključenje iz škole.

Ilustracija: unsplash

Nastavnica Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Zadru u srijedu je završila u bolnici nakon što je popila vodu u koju su joj učenici ulili dezinficijens. I dok policija provodi izvide kako bi ustvrdila okolnosti događaja, ravnateljica najavljuje kako bi učenici mogli biti sankcionirani isključenjem iz škole.

– Incident se dogodio u srijedu u popodnevnoj smjeni. Netko je od učenika profesorici u bocu vode ulio sredstvo za dezinfekciju. Profesorica se napila i osjetila da njezino piće nije zapravo voda. Odmah smo pozvali hitnu i profesorici je pružena liječnička pomoć, nakon čega je otpuštena na kućnu njegu, rekla je za Zadarski.hr Marjana Bakmaz, ravnateljica ŠPUD-a.

Izdvojeni članak

Sindikat o nastavnici kojoj su podmetnuli da popije dezinficijens: Radi se o pokušaju trovanja

Školski djelatnici obavljaju razgovore s učenicima i njihovim roditeljima kako bi utvrdili sve okolnosti događaja.

– Nakon što se utvrde sve okolnosti događaja sazvat će se sjednica Nastavničkog vijeća na kojoj će se odlučiti o sankciji za učenika ili učenike koji su to napravili. Najvjerojatnije će se raditi o najstrožoj sankciji, a to je isključenje, kazala je Bakmaz za Zadarski.hr.

Ističe i kako ovakvi slučajevi nisu česti i škola inače nema većih incidenata. Svi su, dodaje, potreseni činom, a osim profesora ovakvo ponašanje kolega osuđuju i učenici. Ravnateljica Bakmaz za Zadarski.hr još je otkrila i kako je riječ o učenicima trećeg razreda srednje škole koji nemaju problematičan odnos s tom profesoricom te izrazila nadu da se ovakav slučaj više nikada neće ponoviti.