Pretraga

Urnebesni su: Pogledajte kako su se dubrovački učenici narugali odlasku ravnateljice u New York na ‘usavršavanje’

A- A+

Veliku pozornost javnosti proteklih je tjedana izazvao put nekolicine ravnatelja u New York. Iako je okarakteriziran kao ‘stručno usavršavanje’, zbog čega su neki od njih trebali putovati na račun škola, u sedam dana predviđen je samo posjet jednoj školi, u trajanju od svega nekoliko sati. Nakon pisanja medija Udruga srednjoškolskih ravnatelja put je otkazala, ali dio ravnatelja na put je ipak otišao. Među njima je i Katarina Tolja iz Gimnazije Dubrovnik, a čitavoj situaciji s putovanjem dubrovački su se gimnazijalci narugali na karnevalu.

Danima je trajala saga oko odlaska pojedinih ravnatelja na put u New York. U velikoj priči koju je otkrio Index.hr ispostavilo se da su neki od njih putovali na račun škola pod izlikom stručnog usavršavanja, iako je tijekom sedmodnevnog putovanja programom bio predviđen posjet samo jednoj školi, na par sati. Nakon otkrića Indexa da će pojedini ravnatelji za proračunski novac krstariti, šopingirati, razgledavati grad, a najmanje se usavršavati, Udruga srednjoškolskih ravnatelja otkazala je putovanje.

Izdvojeni članak

Kako će uzeti dnevnice? Ravnateljica Gimnazije Dubrovnik otvorila bolovanje pa otputovala u New York

Ipak, dio ravnatelja u New York je otišao. Među njima i Katarina Tolja, ravnateljica Gimnazije Dubrovnik, koja je prije putovanja otvorila bolovanje. Iako je odlazak bio plaćen javnim sredstvima, novac troškove puta ipak je po povratku iz New Yorka vratila matičnoj školi.

No, dubrovački gimnazijalci čitavu ovu situaciju kritizirali su kroz šalu i o tome što misle o putu ravnateljice Tolje pokazali su na karnevalu, piše Dubrovackidnevnik.net.hr koji nam je i ustupio fotografije kreativnih maski dubrovačkih školaraca.

Odjeveni u tipičnu turističku ‘obleku’ s natpisom ‘I ❤️ NY’ odglumili su scenarij odlaska ravnatelja na to ‘usavršavanje’, a čak su i izradili plakat s planom puta na kojemu piše ‘Shopping u New Jerseyju + Empire State Building + krstarenje = stručno USAvršavanje’. Jedna od učenica maskirala se u ravnateljicu, a dio njih glumio je i novinare koji su ju zaskočili s pitanjima o spornom putovanju. Kako piše Dubrovackidnevnik.net.hr, voditelj Ultima od karnevala pitao je ‘ravnateljicu’ što je radila u New Yorku, a ona je odgovorila kako je puno razgledavala i kupila Louis Vuitton torbicu. Svi prisutni su shvatili šalu i dobro se nasmijali.