Pretraga

Dio ravnatelja škola ipak otišao u New York iako je jučer objavljeno da je putovanje otkazano

Put ravnatelja u New York jučer je “otkazan” nakon što se saznalo da bi većinu vremena na putu ravnatelji potrošili radeći stvari nevezane za njihovu karijeru. Štoviše, iako bi putovali na račun škola, a neki bi si čak i uzeli dnevnice, od sedam dana samo su pet sati trebali provesti u jednoj američkoj školi i gradskom odjelu za obrazovanje. Ipak, index.hr danas je neke od njih “ulovio” na aerodromu s kojeg su poletjeli za New York.

Foto: pixabay.com, screenshot HRT, srednja.hr

Dio ravnatelja srednjih škola, dvije djelatnice Osječko-baranjske županije i pomoćnica ravnatelja Agencije za strukovno obrazovanje otišli su jutros na put u New York te ispada da putovanje ipak nije otkazano, piše index.hr.

Podsjetimo, radi se o putovanju koje je jučer iznenada otkazano (tako stoji na stranici Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja koja je put i organizirala) nakon što je otkriveno da bi na sedmodnevnom “studijskom” putovanju ravnatelji veliku većinu vremena provodili u razgledavanju grada, shoppingu, odlasku na misu, druženje i krstarenjeSamo pet sati na putovanju od 13. do 19. veljače predviđeno je za posjet jednoj školi i Department of Education.

Međutim, rano jutros novinarka indexa otišla je na aerodrom gdje su fotografirali i snimili dvije djelatnice Osječko-baranjske županiji, Sandru Filipović i Katarinu Krešo, (njihov put plaća županija, tj. građani), pomoćnicu ravnatelja Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Vesnu Anđelić, vidjeli su i neke od ravnatelja škola te voditelja putovanja koji su ipak otišli za New York.

Novinarka indexa čula je razgovor između voditelja putovanja iz turističke agencije Speranza, Slavena Rukelja, s djelatnicama županije u kojem Rukelj govori da je iza njega neprospavana noć, no da sad trebaju zaboraviti na sve i da je pola grupe otkazalo putovanje te da ih ide oko 12-13 (od ukupno 29 koliko ih je trebalo putovati). Kada je novinarka indexa pristupila ovom trojcu, oni su zanijekali da odlaze u New York, međutim, prošli su kroz check-in.

U New York je, piše spomenuti izvor, otišao i ravnatelj Obrtničke škole u Splitu Davor Kulić. Iz njegove škole rekli su da je otišao na godišnji, ali nisu htjeli reći gdje. Vesna Anđelić, pomoćnica ravnatelja Agencije za strukovno obrazovanje koju su također sreli na aerodromu, rekla je novinarki da si sama plaća ovo putovanje u New York i da ide kao privatna osoba.

Inače, ministrica Blaženka Divjak koja je za ovo putovanje saznala preko medija, od škola je bila zatražila hitno očitovanje. Na stranicama Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja koja je organizirala putovanje, još uvijek stoji jučerašnja obavijest o tome da je putovanje otkazano.

Dio ravnatelja škola ipak otišao u New York iako je jučer objavljeno da je putovanje otkazano
Share via
Copy link
Powered by Social Snap