Pretraga

Školski odbori raspravljali o putovanju ravnatelja u New York: Pogledajte kako su se pravdali

A- A+

Školski odbori raspravljali su o putovanju ravnatelja u New York i donijeli različite zaključke. Neki su pohvalili svoje ravnatelje jer su odustali od puta, a neki su priznali da je zbog otkazivanja putovanja nastala i financijska šteta. Zanimljivo je pak vidjeti načine na koji su ravnatelji pravdali odlazak na putovanje koje je uključivalo obilazak samo jedne škole, misu i razgledavanje Velike Jabuke.

pixabay.com

– Ravnateljica Katarina Tolja je izvijestila školski odbor kako je odluku o odlasku na stručno putovanje/usavršavanje donijela rado pozitivnih rezultata sličnih putovanja/usavršavanja na unaprjeđenje nastavnog procesa, međunarodne suradnje i razmjene primjera dobre prakse s međunarodnim ustanovama istog karaktera.

Stoji to u zaključku Školskog odbora Gimnazije Dubrovnik.

Htjela bez znanja školskog odbora potrošiti novac škole?

Odbor je ustvrdio da ga Tolja nije izvijestila o planiranom putovanju u New York.

Izdvojeni članak

Urnebesni su: Pogledajte kako su se dubrovački učenici narugali odlasku ravnateljice u New York na ‘usavršavanje’

Iako je Udruga hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja otkazala ‘stučno usavršavanje’, i to samo dan prije puta, 7 od 19 ravnatelja škola kao i dvije djelatnice Osječko-baranjske županije te pomoćnica ravnatelja Agencije za strukovno obrazovanje ipak su otišli na put.

Među njima je bila i ravnateljica Dubrovačke gimnazije, čiji je Školski odbor ustvrdio kako Tolja ipak nije na kraju potrošila novac škole.

Međutim, do otkazivanja putovanja od strane Udruge ravnatelja, njezina karta i smještaj trebali su se financirati iz vlastitih sredstava škole. Budući da se radi o iznosu većem od 20.000 kuna, Tolja je o tome trebala obavijestiti školski odbor, no to nije učinila.

Učenici dubrovačke Gimnazije su se, podsjetimo, za maškare narugali putu svoje ravnateljice.

Sad traže povrat novaca: Platili joj put, pa odustala

Izdvojeni članak

Ravnatelji se vratili iz New Yorka: Ministarstvo šalje inspekciju u škole zbog afere s tim putovanjem

Domski odbor Učeničkog doma Lovran svojoj je ravnateljici djelomično platio putovanje, no ona nije otputovala.

– Otkazivanjem putovanja od strane Udruge, te posljedično tome neodlaskom Ravnateljice na planirano putovanje, nanesena je Učeničkom domu Lovran imovinska šteta odnosno oštećen je proračunu Doma u iznosu od 13.750,00 kuna (trošak smještaja i avionske karte), stoji u zapisniku.

Taj novac sada, budući da je putovanje otkazano, potražuju od osiguravajuće kuće.

Drugi ravnatelji većinom su se također uspjeli izvući. Iako će nekima, zbog spornog putovanja, doći i inspekcija. Kako su pravdali svoj (ne)odlazak u New York, pogledajte u zapisnicima koje je objavilo Ministarstvo znanosti i obrazovnja.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [10.10 MB]

Ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap