Pretraga

Ravnatelji se vratili iz New Yorka: Ministarstvo šalje inspekciju u škole zbog afere s tim putovanjem

A- A+

Ministarstvo znanosti i obrazovanja u tri škole šalje inspekciju zbog afere s putovanjem ravnatelja na “stručno usavršavanje” u New York, pišu Index Istrage. Ravnatelji su se jučer vratili u Zagreb s putovanja koje je na kraju bilo privatno jer je Udruga koja je putovanje organizirala dan prije putovanja isto i otkazala. Unatoč tome u New York je otišlo 7 ravnatelja.

Foto: pixabay.com, screenshot HRT, srednja.hr

Putovanje ravnatelja srednjih škola u New York koje je predstavljeno kao stručno usavršavanje bilo je otkazano samo dan prije puta jer se pokazalo da bi u pet dana putovanja ravnatelji posjetili samo jednu školu i Ured za obrazovanje. Ostalo vrijeme bilo je predviđeno za razgledavanje, shopping i misu, a nekima su put platile škole te su planirali uzeti dnevnicu. Udruga hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja putovanje je otkazala samo dan prije puta, međutim, 7 od 19 ravnatelja škola kao i dvije djelatnice Osječko-baranjske županije te pomoćnica ravnatelja Agencije za strukovno obrazovanje otišli su na put.

Index Istrage koje su priču i započeli, jučer su na aerodromu dočekali putnike koji su se vratili iz New Yorka. Izjavu im je dala samo Katarina Tolja, ravnateljica Gimnazije Dubrovnik, koja je ustvrdila da se radilo o privatnom putovanju, a platila ga je, kako kaže, svojim novcem.

Zbog cijele afere Ministarstvo znanosti i obrazovanja zatražit će od svih školskih odbora da sazovu sjednicu s točkom dnevnog reda o putovanju u New Yorku s ciljem rješavanja eventualne štete za proračun škole, ukupno za 19 škola čiji su ravnatelji trebali otputovati u New York, pišu Index Istrage.

– Zatražili smo od svih Školskih odbora da sazovu sjednicu s točkom dnevnog reda o putovanju u New Yorku s ciljem rješavanja eventualne štete za proračun škole. Nakon održane sjednice, Školski odbor je dužan izvijestiti Ministarstvo. Također, šaljemo prosvjetnu inspekciju u tri škole (Gimnazija Dubrovnik, Gimnazija Sisak i Hotelijersko-turistička škola Opatija) jer iz očitovanja nije vidljivo je li učinjena šteta za školski proračun te nije vidljivo je li o samom putovanju obaviješten Školski odbor, odgovorili su spomenutom izvoru iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap