Pretraga

Užas kod Zadra: Dječaci prijetili djevojčici na školskom igralištu, primili ju za vrat i ošamarili

A- A+

U dvorištu Osnovne škole Privlaka djevojčici šestog razreda su najprije prijetili, a onda su je i fizički napala trojica starijih dječaka. Prema riječima njenog oca, tražili su ju novac i mobitel, a onda su je uhvatili za vrat i ošamarili. Roditelji su cijeli slučaj prijavili školi i policiji, a ravnateljica je za HRT izjavila kako su trojica dječaka učenici te škole i kako su suspendirani do daljnjega.

noge učenika na školskom igralištu

Foto: Unsplash

Kako je objavio HRT, trojica starijih dječaka u dvorištu Osnovne škole Privlaka najprije su prijetili djevojčici šestog razreda, da bi ju potom uhvatili za vrat i ošamarili. Otac djevojčice je za HRT ispričao što se dogodilo.

– Tri dečka su došla. Prvi joj je zaprijetio da izvadi eure i mobitel. Onda je došao drugi i isto je pitao za mobitel i eure. No na snimci se ne vidi da ju je uhvatio za grlo i udario je, pljusnuo, rekao je otac za HRT.

Izdvojeni članak

Ponovno nasilje u zagrebačkoj školi: ‘Nagurao ga je na zid i rekao ‘daj mi 20 kuna’

Nadzorna kamera snimila je kako djevojčica vrišti i traži pomoć, ali ne i kako ju dječaci primaju za vrat

Jedan je dječak čak dio maltretiranja snimio i mobitelom, a nadzorna kamera zabilježila je kako djevojčica vrišti i traži pomoć.

– Kada su druge dvije djevojčice čule poziv upomoć potrčale su prema njima pa su dječaci otišli. Kad je majka to saznala, otišle su na policiju i na hitnu da se pogledaju tragovi koje ima oko vrata, naveo je otac djevojčice za HRT.

Izdvojeni članak
nasilje-modified

Učenika (11) u školi pretukli stariji učenici i gazili mu po glavi, ravnatelj: ‘Cilj im nije bio nasilje’

Ovim slučajem se bavi i policija, a trojica dječaka su suspendirana

Roditelji su o cijelom slučaju obavijestili školu, ali i policiju koja trenutno provodi izvide i o svemu je obavijestila Državno odvjetništvo.

– Mi kao škola poduzeli smo sve korake koje imamo i koja su naša ovlaštenja. Također vjerujemo i u institucije koje su nadležne za ovo, vjerujemo u njihovu suradnju, izjavila je Verica Škibola, ravnateljica OŠ Privlaka za HRT.

Dodala je su dječaci, koji su i inače problematični, suspendirani i čekaju ih pedagoške mjere.


Ako ste žrtva nasilja ili zlostavljanja, bilo obiteljskog, vršnjačkog ili od strane treće osobe možete se javiti i Hrabrom telefonu na 116 111 (za djecu), odnosno na 0800 0800 (za mame i tate). Informacije o postupku prijave možete dobiti na besplatnoj i anonimnoj liniji Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja na 116 006  koja je otvorena svaki dan od 0 do 24 sata. Potonja, napomenimo, radi samo s odraslima.

U slučaju da vi ili netko koga znate ima suicidalne misli ili je žrtva cyberbullinga i druge vrste nasilja, možete se obratiti psihološkom centru TESA. Psihološko savjetovanje je dostupno putem telefona za psihološku pomoć na 01 48 28 888 svakog radnog dana od 10 do 22 sata

Ako si žrtva zlostavljanja ili misliš da se ono događa nekome koga poznaješ, slučaj možeš prijaviti policiji putem aplikacije Red Button na ovoj poveznici. Ukoliko hitno trebaš pomoć ili intervenciju policije, nemoj slati poruku putem ove aplikacije – umjesto toga odmah nazovi policiju na broj 192 ili obavijesti odraslu osobu u koju imaš povjerenje da nazove policiju ili s tobom dođe u najbližu policijsku postaju gdje možeš zatražiti pomoć policije.