Pretraga

Većina naših čitatelja misli da štrajkaši ne bi trebali prihvatiti ponudu Vlade

A- A+

Štrajk u osnovnim i srednjim školama ušao je u 34. radni dan. Prije dva dana Vlada je sindikatima dala ponudu koju su onda oni dali na izglasavanje preko referenduma. Iako su sindikati otpočetka tražili 6,11 % prosječno povećanje kroz koeificijente, Vlada im je sada dala 4 % povećanje kroz dodatke. U anketi su naši čitatelji većinski glasali za to da štrajkaši ne bi trebali prihvatiti ovu ponudu Vlade.

foto: Unsplash | obrada: srednja.hr

U anketi smo vas pitali “Trebaju li obrazovni radnici prihvatiti premijerovu ponudu na referendumu?” Glasalo je 21.373 naših čitatelja (podatak u vrijeme pisanja ovog teksta, 28.11. u 8:55).

Većina onih koji su sudjelovali u anketi, njih 62,54%, smatra da ponudu štrajkaši ne bi trebali prihvatiti jer to nije ono što su tražili.

Otprilike svaki treći glasač, to jest njih 31,75%, misli da bi ponudu ipak trebalo prihvatiti jer je vrijeme za kraj štrajka. Neodlučnih je 7,31%.

Ovdje možete vidjeti što je to točno Vlada ponudila sindikatima, a ovdje po čemu se to razlikuje od njihovih zahtjeva. Još danas traje referendum putem kojega se štrajkaši izjašnjavaju prihvaćaju li Vladinu ponudu, a sutra bi trebali biti poznati rezultati tog izjašnjavanja.