Pretraga

VIDEO: Saznali smo nove plaće nastavnika, analizirali Akademski list – ovo su vijesti tjedna

A- A+

U proteklom tjednu od Ministarstva obrazovanja dobili smo podatke o prosječnim plaćama nastavnika nakon što su prosvjedovali zbog koeficijenata. Analizirali smo novi Akademski list Sveučilišta u Zagrebu koji u svom prvom broju ima deset fotografija Andreja Plenkovića. Nagrađeni su najbolji učenici u Splitu, a splitska Čistoća traži studente za rad.

Instagram

Instagram na mobitelu | foto: Canva

I ovog tjedna pripremili smo pregled vijesti Newsflash. Od Ministarstva obrazovanja dobili smo podatke o prosječnim plaćama nastavnika nakon prosvjeda zbog koeficijenata. Tako učitelji u osnovnoj školi bez višeg zvanja s najmanjim koeficijentom od 2,01 imaju plaću 1.477 eura neto, što je u odnosu na listopad povećanje za 152 eura neto. Ravnatelji srednjih škola prosječne plaće imaju preko 2.000 eura.

Analizirali smo novi Akademski list Sveučilišta u Zagrebu koji u svom prvom broju ima deset fotografija Andreja Plenkovića. Inače, Sveučilište u Zagrebu sa Sveučilištem u Splitu izdaje i sveučilišne novine Universitas za koje zagrebačko Sveučilište godišnje izdvaja preko 100.000 eura. Grad Split prvi je put dodijelio nagrade zaslužnim učenicima osnovnih i srednjih škola kako bi istaknuo njihov trud i izvanredne rezultate. Nagrada je bila 300 eura.

Izdvojeni članak
Split

VIDEO: Ovog tjedna imamo posebnu epizodu Newsflasha iz Splita, otkrijte zanimljivosti o školstvu ovdje

Splitska Čistoća pak traži studente za rad, a Baby Lasagna koji je inače student osvojio je drugo mjesto za Hrvatsku na Eurosongu. Cijeli Newsflash pogledajte u videozapisu ispod, a pretplatom na srednja.hr možete redovito dobivati najvažniji pregled vijesti iz obrazovanja i znanosti.