Pretraga

Video: Studente zagrebačkog FSB-a ostavio bez daha tvorac najbržeg električnog automobila na svijetu

A- A+

Mate Rimac, izumitelj najbržeg električnog automobila na svijetu, privukao je veliku pozornost na predavanju u dvorani zagrebačkog Fakulteta strojarstva i brodogradnje. Posjetitelji su osim predavanja mogli vidjeti njegove najvrijednije izume, a u našem se videu možete uvjeriti da voze i po našim cestama.

Osnivač tvrtke Rimac Automobili prošlu je srijedu prezentirao svoje izume pred punom dvoranom Fakulteta strojarstva i brodogradnje. Studenti FSB-a su bili zainteresirani za tehnička postignuća 25-godišnjeg Mate Rimca, ali i poslovno vođenje tvrtke koja je prodala prvi električni automobil proizveden u Hrvatskoj.

Izdvojeni članak

Najnagrađivaniji mladi inovator Mate Rimac našao se pred najvećim izazovom do sada

Najbrži električni automobil na svijetu ispred FSB-a

Mladi izumitelj Rimac je posjetiteljima prezentirao početke, sadašnjost i budućnost svoje tvrtke te zaljubljenike u tehnologiju i automobile pozvao da se, nakon što završe Fakultet strojarstva i brodogradnje, prijave kod njega za posao.

– Radimo s nekoliko strukovnih škola u kojima održavamo predavanja ili
učenici dolaze do nas, pa čak smo i u kontaktu sa zadarskom školom kako
bismo im pomogli pri izradi njihovih električnih automobila, otkrio nam je Rimac.

Posjetitelji su mogli i ispred fakulteta vidjeti ‘Concept One’, električni automobil kojemu do stotke treba malo više od dvije i pol sekunde, a maksimalna brzina mu je 305 kilometara na sat te električni bicikl Greyp.

Izdvojeni članak

Srednjoškolac iz Osijeka odnio broncu na natjecanju inovacija na koje nije mogao otići

– Prednost kod električnih automobila je ta što je potrebno jako malo
servisnih radova i ukoliko su svi sustavi operativni, manji zahvati se
mogu odraditi bilo gdje, govori Mate Rimac dodajući kako su svi
automobili ove vrste su povezani s internetom te tako prate njihov rad.

Inovatori dijele svoja iskustva sa studentima

Studentska organizacija ESTIEM LG Zagreb prošli mjesec je organizirala još dva ovakva događaja na kojima inovatori održavaju predavanja pred mnoštvom studenata. Prvo je predavanje održala marketinška agencija Degordian, koja je početkom ove godine napravila ‘rebranding’ te izbacila novu nadogradnju aplikacije Socialpuzzle Quiz pomoću koje brendovi mogu organizirati kvizove za njihove Facebook fanove.

Na drugom predavanju predstavio se portal Posao.hr koji omogućuje traženje i nuđenje poslova.

U videu ispod pogledajte kako najbrži električni automobil vozi po našim cestama te kakve su reakcije studenata koji su se okupili na trećem predavanju koje je održao i sam student te inovator Mate Rimac.