Pretraga

Vozač busa vrijeđao, gurao i pljuvao učenicu: ‘Moja kći sigurno nije anđeo, ali ponašanje vozača nema opravdanja’

A- A+

U školskom autobusu u Velikoj Gorici učenici su snimili incident vozača koji je napao djevojku kada je željela sjesti u njegovoj blizini. Gurao ju je, vrijeđao i pljuvao, a majka napadnute djevojčice rekla je kako to nije prvi problem s dotičnim vozačem. On više neće prevoziti djecu, a škola je slučaj prijavila policiji.

Foto: Unsplash

Vozač autobusa verbalno je napao 14-godišnju djevojčicu na školskoj liniji Bukovčak-Dubranec-Gudci koja prevozi učenike Osnovne škole Eugena Kvaternika u Velikoj Gorici, piše Jutarnji list. Ona je, prema riječima majke, htjela sjesti u blizini vozača što je njemu posebno zasmetalo pa je na nju počeo vikati te joj govoriti da se makne jer ga ometa.

– Ometaš me u vožnji. Izvoli nazad. Sa mnom se nećeš svađati. Ne mogu voziti od tebe, govno jedno, vikao je vozač na djevojčicu, vidljivo je u videu koji je objavio Jutarnji.

Nakon toga krenuo ju je naguravati prema kraju autobusa, a djevojčica mu je govorila neka prestane te da ne dira ni nju ni njezine stvari. Vozač je na djevojčicu i pljunuo uz riječi ‘pljujem te kad me nerviraš, kad si govno moram te pljuvati’. Naposljetku, vozač se smirio i odvezao učenike do škole.

– Moja kći sigurno nije anđeo, znate kakva su djeca u toj dobi, ali ovo ponašanje vozača je bez ikakvog opravdanja. Ona je još uvijek potresena i uopće ne zna kako će opet opušteno u školu, rekla je majka djevojčice za Jutarnji list.

Izdvojeni članak

Misterij iz Vukovara dobiva svoju adaptaciju: Gdje je nestao Šesti autobus? 

Sve to dogodilo se predzadnjeg dana nastave, u četvrtak 22. prosinca. Djevojčica koja je napadnuta sve je prijavila stručnim suradnicima u školi. Tamo su pak učenicima rekli kako bolje da ne govore o tom incidentu. Učenici su sve i snimali, no u školi su ih savjetovali da te snimke obrišu kako ih vozač autobusa ne bi mogao tužiti, prenosi Jutarnji list.

Ravnateljica škole za Jutarnji list rekla je kako su o incidentu obavijestili prijevoznika i slučaj prijavili policiji. Sljedećeg dana tog vozača nije bilo, a razrednica djevojčice rekla je kako on više neće prevoziti djecu. Prema izjavi majke, problemi s istim vozačem već su se ranije događali pa tako par dana ranije jedno dijete nije pustio u autobus jer je imalo blatnjave cipele.