Pretraga

Vozio 93 km/h brže od dozvoljenog: Splitski divljak ponovo u zatvoru, no brzo će van

A- A+

Prekršajni sud u Splitu, javlja Dalmatinski portal, osudio je Adriana Petričevića (20) na petnaest dana zatvora. Mladić je, podsjećamo, po izlasku iz zatvora najavio kako će se ondje i vratiti jer namjerava i dalje divljati po cesti. Ovaj put vozio je čak 93 km/h brže od dozvoljenog, a iz zatvora će već za 15 dana ponovno na slobodu.

Adrian Petričević

Adrian Petričević | screenshot: YouTube

Izdvojeni članak
Adrian Petričević

Jad i bijeda zakonodavstva i sudstva: Osudili ga za divljanje po cesti, a on im se smije i poručuje da može biti i gori

– Šta ćeš opet ić u zatvor radi istih?

– Aha.

– Znači, slijedi Motovlog 2. Bilice ne ginu ovaj put tri miseca.

– Sprema se, sprema. Ne brinite!

Izgledao je tako razgovor ‘influencerice’ Ele Jerković i njezina dečka Adriana Petričevića, nakon što je ovaj prije nešto više od mjesec dana izašao iz zatvora.

Petričević, javnosti poznat i kao splitski Mad Max, po izlasku iz zatvora javno se narugao hrvatskom zakonodavstvu i sudstvu, najavivši kako će se vratiti u zatvor na splitske Bilice jer može biti još i gori.

A to se i dogodilo.

Na slobodi već 13. ožujka

Prekršajni sud u Splitu, javlja Dalmatinski portal, osudio je Petričevića (20) u petak na petnaest dana zatvora. Bilice će tako napustiti već 13. ožujka.

Iako će neki reći da je 15 dana zatvora puno, podsjetit ćemo na činjenicu da je Peričević zbog divlanja na cesti već odslužio 95 dana zatvora i platio 27 tisuća kuna kazne.

No to ga nije spriječilo da ponovno divlja po cesti. Policija je utvrdila da je 30. siječnja na području Trogira i Kaštela počinio ukupno četiri prometna prekršaja.

Uhvatili su ga kako je tog dana dvaput vozio prebrzo – najprije brzinom 54 km/h većom od dozvoljene, a čak 93 km/h brže od propisane brzine.

Snimao se da se javno pohvali svojim kretenizmom

Izdvojeni članak
Adrian Petričević

Ima li mu pomoći? Izašao iz zatvora pa ponovno BMW-om divljao po cesti, ali ne bez posljedica

Treći prekršaj bio mu je nekorištenje sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje, a četvrti ‘korištenje uređaja za video snimanje za vrijeme upravljanja vozilom’. Naime, snimao se kako bi se svojim divljanjem mogao pohvaliti na YouTubeu.

Policija je također utvrdila da je 1. studenog također počinio prometni prekršaj, i to u luci u Segetu Donjem gdje je, upravljajući autom, također naglo povećavao brzinu kretanja vozila, pri čemu je dolazilo do proklizavanja kotača.

Oduzeta mu je i vozačka dozvola, no pitanje je hoće li ga to spriječiti da ponovno sjedne za volan. Jer, kazne su očito preblage.

Da stvar bude bolja, piše Dalmatinski portal, Sud mu je zabranu upravljanja svim kategorijama motornih vozila izrekao u drugom postupku, no ta presuda još nije pravomoćna.

_____________
*Komentar je stav autora.