Pretraga

Vrsta psa otkriva inteligenciju vlasnika

A- A+

Vjerovali ili ne, čak i vrsta psa koju osoba ima može nešto reći o njoj, pa i otkriti s kakvom inteligencijom se može pohvaliti.

Znanstvenici su već radili istraživanja u kojima su ispitivali osobine ljudi koji vole pse ili pak onih koji preferiraju mačke. Ukoliko ste jedan od tipova iz prve skupine, o vama se još ponešto da otkriti.

Istraživanje koje je proveo Frontline Spot on, na uzorku od dvije tisuće ispitanika, tvrdi da izbor pasmine najboljeg čovjekovog prijatelja može pružiti uvid i u njegovo obrazovanje te prihode.

Izdvojeni članak

Usamljeni tinejdžeri umjesto životinja u šetnju vode kupus

Vlasnici zlatnih retrivera najobrazovaniji

Tako se vlasnike yorkshire terijera klasificira kao najsretnije vlasnike, koji se u prosjeku nasmiju čak deset puta dnevno. Vlasnike pasmine zlatnih retrivera mogu se pohvaliti time što su najobrazovaniji, a gotovo četvrtina ispitanika ima magisterij ili doktorat, piše Telegraph.

Vlasnici čivava najviše vremena provode sa svojim ljubimcima, u prosjeku od čak 16 sati dnevno. Vlasnici dalmatinera pak najviše razmaze svoje pse, budući da za igračke i poslastice tjedno izdvajaju najviše novca. Za ove je vlasnike također vjerojatnije da će imati sportski automobil.

Oni koji su se posvetili francuskim buldozima obično se deklariraju kao najveći rokeri, a osim toga isti ispitanici najviše tvrde kako njihovi psi znaju što oni misle. Za vlasnike ostalih vrsta vjerojatnije je da su trenutno u vezama iz kojih pokušavaju izaći. Za vlasnike labradore se suprotno tvrdi – oni su najvjerojatnije slobodni.

Izdvojeni članak

Fotogalerija: Urnebesne ‘fotobombe’ životinja

Vlasnici labradora imaju najpoželjnije osobine

Ljubitelji pasmine mops najčešće su tijekom istraživanja izjavljivali kako su u sretnom braku, a izvijestili su i o najvišim prosječnim plaćama. S druge strane, najslabije su plaćeni vlasnici doga.

Jedno ranije istraživanje, ono iz 2012. godine otkrilo je još nekoliko zanimljivih podataka. Primjerice, vlasnici čivava pokazali su se kao najotvoreniji za nova iskustva.

Vlasnici prijateljski raspoloženih pasa, kao što su to labradori, imali su i najpoželjnije osobine.

Vlasnici njemačkih ovčara, ovčara i buldoga su po prirodi najotvoreniji, dok lovačke pse obično emocionalno najstabilnije osobe.