Pretraga

Zadar: Odveli gimnazijalke sa školskog zbora da bi pjevale na predizbornom skupu HDZ-a

A- A+

Voditeljica školskog zbora Iva Mustać Klarić u četvrtak 13. studenog obavijestila je učenice koje pjevaju u školskom zboru da će to poslije podne negdje nastupati. Gdje i zašto će pjevati djevojkama nije rečeno, već im je kazala kako bi bilo dobro da ih roditelji dovezu na zadarsku Plovaniju. Djeca su otišla s nastave, a kad su stigli na mjesto događa ispostavilo se da sudjeluju na stranačkom skupu HDZ-a.

http://www.gimnazija-vnazora-zd.skole.hr

HDZ-ov stranački skup na čelu s gradonačelnikom Božidarom Kalmetom, dogradonačelnikom Zvonimirom Vrančićem i Josom Nekićem bez ikakve najave morale su uveličati učenice školskog zbora Gimnazije ‘Vladimir Nazor’. Kada su tog dana na nastavi obaviještene da će poslije podne pjevati, nitko im nije rekao gdje ni zbog čega, piše Zadarski.hr.

Izdvojeni članak

Mladež HDZ-a i SDP-a u internetskom ratu, kritike pljušte na sve strane

Nisu im rekli gdje idu pjevati

Roditelji koji su se organizirali da bi djecu digli s nastave i dovezli iz na zadarsku Plovaniji revoltirani su takvim postupkom škole. Odmah kad su došli na mjesto događaja shvatili su o čemu se zapravo radi.

– Kad tamo, stranački skup HDZ-a na čelu s gradonačelnikom Božidarom Kalmetom, njegovim dogradonačelnikom Zvonimirom Vrančićem i Josom Nekićem, nositeljem liste HDZ-a za izbore mjesnih odbora koji će se održati u nedjelju, rekao je jedan od roditelja.

Kad su shvatili da su školarce doveli na predizborni skup, roditelji su izrazili nezadovoljstvo i zatražili objašnjenje voditeljice zbora Ive Mustać. Pitali su se zašto su njihova djeca tamo dovedena bez da im je itko rekao gdje idu. Profesorica ni sama nije znala što im je odgovorila.

Izdvojeni članak

Cinik u ofsajdu: Mladi HDZ-ovci se protiv ćirilice bore Mamićevim citatima

Gimnazijalke se pobunile zbog toga štu su iskorištene u političke svrhe

– Neka oni slobodno drže svoje skupove, mene nije briga, ali neka moje dijete ne vode da tamo pjeva kazao je jedan roditelj dodajući da su se i same djevojčice, nakon što su otpjevale himnu, pobunile i stajale prekriženih ruku kako bi pokazale svoje negodovanje što su iskorištene u političke svrhe.

Dok su učenice tako stajale, Kalmeta je okupljenima rekao ‘kako su ih i djevojke iz Vladimira Nazora došle podržati’. Ravnatelj škole Rade Šimičević znao je da učenice njegove škole pjevaju na skupu, a isti je i sam član HDZ-a.

– Znao sam za to jer me voditeljica zbora pitala za dopuštenje da djeca nastupe. Dao sam svoje dopuštenje jer ja to nisam smatrao političkim skupom već sam to otvorenje novih prostorija mjesnog odbora Plovanija vidio kao priliku da te djevojčice, koje stalno vježbaju, negdje pokažu kako lijepo pjevaju. Zaista mi je žao ako je to netko doživio kao iskorištavanje u političke svrhe i duboko se ispričam svim roditeljima zbog toga. Ovo se više nikad neće ponoviti, rekao je Šimičević te dodao kako njegovi učenici nisu politički obojani te kako mu je jako krivo ako je netko zlorabio njihovu dobrotu i njihovo pjevanje nazvao potporom.

Izdvojeni članak

Zbog plagiranja diplomskog rada glavni tajnik HDZ-a mora polagati prijemni, a moguće i državnu maturu

‘Svakome tko ima priliku otpjevati hrvatsku himnu to bi trebalo biti velika čast i  to treba raditi ponosno’

Gradski pročelnik za odbor i školstvo, a istovremeno nositelj liste HDZ-a na Plovaniji Joso Nekić tvrdi kako se nije održavao predizborni skup, već otvaranje novih prostorija mjesnog odbora koji će služiti svima, kao i da se djeca nisu pobunila, već su ‘bila sretna i vesela što mogu pjevati himnu’.

– Svakome tko ima priliku otpjevati hrvatsku himnu to bi trebalo biti velika čast i  to treba raditi ponosno, sa rukom na srcu. Amerikanci, Australci pa i oni na Novom Zelandu, svi se ponose pjevanjem svoje himne, samo je u nas to problem, samo u nas nekome smeta pjevanje hime! Nije točno da su se djeca pobunila, one su bile sretne i vesele što mogu pjevati hrvatsku himnu! Onaj tko vam se zbog toga žalio i koje to smeta jer lijen do besvijesti i ne zna raditi ništa drugo nego prigovarati. Znam ja za takve politikante, izjavio je Nekić.