Pretraga

Zbog provokativnog ‘twerking’ videa 33 učenika suspendirano iz škole

A- A+

Čak 33 učenika su zbog mnogima provokativnog plesa snimljenog školskom opremom zaradila suspenziju na tjedan dana, zabranu odlaska na maturalnu večeru, te samu maturu. Ravnatelj je suspendirao cijelu grupu mladih ljudi koji su nepromišljeno svoj video plesa objavili na YouTubeu.

Nakon što su mnoge škole bile zaluđene ‘Harlem Shake’ groznicom, plesom koji uključuje prilično spontane i otkačene pokrete, novi trend u SAD – u naziva se ‘Twerking’. Radi se o izazovnom micanju bokova i stražnjice u ritmu glazbe i to uglavnom u stoju na rukama. Učenici iz San Diega koji su sa školskom opremom pokazali kako ‘twerkaju’, zaradili su suspenziju i zabranu odlaska na maturalnu večeru, ali i samu maturu.

Izdvojeni članak

Kako ravnatelji vide Harlem Shake u razredu: U Koprivnici im podijelili ukore, u Splitu ih ravnateljica pohvalila

Provokativan ples nekima umjetnost, drugima prostota

Dok je nekima najnoviji trend, ples ‘Twerking’ , samo još jedan način na koji mogu kreativno izraziti ideje o plesnim pokretima, drugima je to nepristojni ples koji nalazi svoje utemeljenje u striptiz klubovima. No za 33 učenika iz američke srednje škole u San Diegu ‘Twerking’ je razlog zbog kojeg se neće vratiti u svoju školu cijeli tjedan.

Cijela grupa tinejdžera suspendirana je nakon što su iskoristili školsku filmsku opremu kako bi snimili video spot u kojem prilično provokativno tresu stražnjicama. Ravnatelj je odbio komentirati američkim medijima ovaj slučaj suspenzije, prenosi nbcsandiego.com. Međutim, jedan učenika napisao je na svom Twitter profilu, ‘Suspendiran, zabranjen mi je odlazak na maturalnu večeru, ali i na samu maturu. Sve to zbog fenomenalnog videa, ne razumijem.’

Roditelji suzdržani i podsjećaju da je riječ samo o plesu

Učenici su se pobunili i preko društvenih mreža počeli pozivati sve svoje školske kolege da jednim velikim ‘Twerking’ plesom u školskoj kantini pokažu svoju podršku suspendiranim plesačima.Mnogi učenici su stava da cijela grupa nije trebala biti suspendirana, već samo oni koji su iskoristili školsku opremu da naprave video, te ga na kraju i postavili na YouTube.

Roditelji su s druge strane prilično suzdržani, a oni koji su nešto i otkrili medijima tvrde da su svi pretjerano reagirali jer jer ipak riječ samo o plesu.

U nastavku pogledajte sporni video i sami procijenite zaslužuju li učenici suspenziju i zabranu mature.