Pretraga

Želite naučiti kako napraviti video igru? Od sada to možete besplatno i online!

A- A+

Godine gejmanja možda su vas dovele do želje da sami razvijete svoju video igru. Osim dobre priče i dobrog scenarija igre, u pozadini se nalazi golemo znanje i vještine u različitim programima. Inkubator PISMO, jedini inkubator u Hrvatskoj koji kroz svoje programe obrazuje mlade ljude za kreiranje video igara, pokrenuo je online edukaciju na YouTubeu.

screenshot: Youtube Inkubator PISMO

Besplatnu online edukaciju odlučili su započeti s 19 kratkih videa na svojem YouTube kanalu u kojima objašnjavaju kako napraviti First person shooter videoigru. Ova igra se radi u programu Unity, a kroz edukaciju vas vodi stručnjak za Unity Inkubatora PISMO Dominik Cvetkovski.

– Ova first person shooter igra je inspirirana jednim klasičnim Call of Dutyjem, odnosno Call of Duty Balck Ops: Zombies. Bit će to survival, bit ćete u kući, snalazit ćete se kako se obraniti od napada zombija. Napravit ćemo cijeli sustav, kako da se kao igrač spawnate, kako da kupujete oružje koje vidite po kući, sam level design its. Dakle, sve što je ptorebno da bi se napravila jedna takva igra, u videu je rekao Dominik Cvetkovski.

Izdvojeni članak

5 razloga zašto se ubaciti u gaming industriju

Inače, u Inkubatoru PISMO koji se nalazi u Novskoj se odvijaju šestomjesečne edukacije za programe Unity i Blender za kreiranje video igara. Ovu gaming edukaciju provodi Sisačko-moslovačka županija u suradnji s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava te Hrvatskim zavodom za zapošljavanje.

Ono što je posebno u ovoj edukaciji jest prilika koju svi polaznici dobivaju nakon što završe edukaciju – priliku za pokretanje vlastitog start-upa uz sufinanciranje. Do sad je popriličan broj mladih koji su završili edukaciju pokrenuo svoj startup, zbog čega Novska i Sisačko-moslavačka županija postaju prava središnjica gaming industrije u Hrvatskoj.

Novi krug edukacija, četvrti po redu, kreće uskoro. Hrvatski zavod za zapošljavanje nezaposlenim polaznicima osigurava naknadu i putne troškove za vrijeme trajanja edukacije.  Ako se i vi želite prijaviti, provjerite kako to učiniti ovdje.

Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.