Pretraga

Sve je više gaming start-upova u Hrvatskoj: PISMO Inkubator dobio nove stanare

A- A+

Sisačko-moslavačka županija dom je najvećeg gaming inkubatora u ovom dijelu europe – PISMO Inkubatora! Više od godinu dana tamo se provode edukacije za poslove u gaming industriji, a prošlog tjedna 13 mladih poduzetnika je tamo pokrenulo svoje tvrtke!

Mladi poduzetnici koji pokreću svoje start-up tvrkte u PISMO Inkubatoru!

Otkako je krenuo projekt za stvaranje poduzetničkog Inkubatora PISMO u Novskoj, više ništa nije isto. Kao što je bilo i naumljeno, stvorila se poduzetnička infrastruktura koja se malo po malo sve više širi.

U četvrtak, 20. veljače svečano su uručeni novi Ugovori o samozapošljavanju za 13 mladih poduzetnike koji su odlučili svoje poslovanje pokrenuti u Inkubatoru PISMO. Svi oni su po završetku šestomjesečne edukacije prihvatili priliku za financijsku potporu za pokretanje vlastitog start-upa. Financijsku potporu u visini od 155 tisuća zajedno dodjeljuju Hrvatski zavod za zapošljavanje (55 tisuća kuća), Sisačko-moslavačka županija (35 tisuća kuća) te Grad Novska (65 tisuća kuna).

Do sad su se u Novskoj izgradile dvije zgrade za poduzetnički inkubator PISMO, krenula je već treća generacija polaznika na edukacije za programere video igara, a Tehnička škola Sisak od ove godine po prvi put je upisala učenike na smjer Tehničar za razvoj video igara.

Dobri rezultati ovog projekta stvorili su temelje za novi projekt „Izgradnja i opremanje kampusa gaming industrije“. Izgradnjom ovog kampusa stvorit će se prostor za osnivanje učeničkog i studentskog doma, arene za e-sport, ali i fakulteta. Time će dosadašnji razvoj Sisačko-moslovačke županije i grada Novske u središnjicu gaming industrije bio zaokružen.