Pretraga

Znakovi da pretjerujete s marihuanom

A- A+

Marihuana je ilegalna, no svejedno je prilično popularna među mladima. Znanstvenici se ne mogu složiti o njenoj štetnosti, no ono što nitko ne može negirati je činenica da je bolje ne pretjerivati.

Znanstvenici se već duže vrijeme ne mogu složiti oko štetnosti marihuane. Jedni tvrde kako oštećuje mozak i slabi mentalne funkcije, a drugi tvrde da liječi zloćudne bolesti i pobuđuje kreativnost. Bez obzira kakav zaključak donese (ako ga donese) znanstvena zajednica, činjenica je da je marihuana prilično popularan opijat među mladima diljem svijeta.

Neki ga konzumiraju rekreativno za opuštanje i zabavu, dok su drugi prilično navučeni i ne mogu zamisliti svoju svakodnevnicu bez njega. Zapravo mnogi nisu ni svjesni da pretjeruju u konzumaciji marihuane dok im netko ne otvori oči. Upravo taj zadatak na sebe je preuzeo američki portal Hightimes koji se inače zalaže za legalizaciju kanabisa.

Izdvojeni članak

Student Filozofskog fakulteta u Beogradu pred profesorima i 200 okupljenih priznao da redovno puši marihuanu

Zanemarujete obveze

Odgovorno korištenje marihuane podrazumjeva da isto ne utječe negativno na vaše dnevne rutine. Drugim riječima, da ispunjavate svoje poslovne ili školske obveze. Ukoliko zbog  marihuana propuštate neke bitne stvari ili pak iznevjerite ljude koji ozbiljno računaju na vas to je znak da si upropaštavate život i da biste trebali povući kočnicu. Ako vam se to događa, stanite na loptu i prestanite makar dok vam se život ne vrati u normalu.

Skupljate ostatke trave po kući

Uhvatila vas je strašna želja za travom, a iste više nemate. Počinjete skupljati komadiće koji su vam prije par dana pali na pod, u rupu na stolu, grebete po rubovima bonga u nadi da ćete skupiti dovoljno. Prestanite! To je znak da ste ovisnik i umjesto da nastavite s tim glupostima izađite vani prošetati.

Više vas ‘ne dira’

Kao i druge droge, marihuana uslijed učestalog konzumiranja stvara navikavanje i prag tolerancije se podiže kod konzumenta. U početku je dovoljno nekoliko dimova da se osjetite napušenima, no nakon nekog vremena ni cijeli joint nije dovoljan. Kad cifra pređe na dva, tri, jasno je da pati i vaše tijelo i vaš budžet. Stoga olakšajte malo. Svega tjedan dana pauze može vaše tijelo očistiti i vratiti ga u normalu.

Izdvojeni članak

Šokantno: Trava ipak ostavlja trajne posljedice

Kašljete kao blesavi

Zagovornici legalizacije kanabisa tvrde kako njegovo konzumiranje nije smrtonosno, pa čak ni opasno kao što je to pušenje cigareta. Tvrde također da nije ulaznica za svijet heroina ili drugih teških droga, ali svejedno priznaju da ozbiljno može naštetiti vašem zdravlju ako nemate mjere. Posebno je ugrožena vaš respiratorni sustav. Teški konzumenti marihuane imaju ozbiljnih problema s kašljem. Stoga pripazite na svoje zdravlje i dajte svojim plućima vremena da se oporave.

Zaboravljate da pušite

Je li vam se ikada dogodilo da sjedite s jointom u ruci, travom na stolu i da potpuno zaboravite da pušite? Ako vam se to događa znači da zaista pretjerujete. Vrijeme je za pauzu.