Pretraga

Županija reagirala na incident u kojem je ravnatelj škole udario muškarca

A- A+

Nedavno smo pisali o incidentu iz Makarske, gdje je ravnatelj Osnovne škole Tučepi Damir Jukić fizički nasrnuo na drugog muškarca. Iz kabineta župana Splitsko-dalmatinske županije kažu da su neugodno iznenađeni događajem te najoštrije osuđuju svaki oblik nasilja.

Damir Jukić (desno) udara drugog muškarca
Foto: Facebook screenshot; Dnevna doza makarskog nereda

Prošlog tjedna na benzinskoj stanici u Makarskoj nastavnik tjelesne i zdravstvene kulture te ravnatelj OŠ Tučepi Damir Jukić fizički je nasrnuo na drugog muškarca.

Splitsko-dalmatinskog župana Blaženka Bobana upitali smo koja će biti sankcija za ravnatelja osnovne škole. Istaknuli su kako su neugodno iznenađeni događajem i kako osuđuju svaki oblik nasilja.

Izdvojeni članak

[VIDEO] Ravnatelj osnovne škole fizički nasrnuo na muškarca, djelatnica spriječila veći incident

– Neugodno smo iznenađeni nemilim događajem. Zatražili smo žurno očitovanje samog ravnatelja i Školskog odbora nakon čega ćemo poduzeti odgovarajuće mjere. Napominjem da najoštrije osuđujemo svaki oblik nasilja prema bilo kome i s bilo čije strane. Odgojno-obrazovni djelatnici, posebno ravnatelj kao rukovoditelj, moraju biti uzor i primjer i svako narušavanje ugleda škole kao ustanove koja promiče tolerantno i kulturno ponašanje bit će najoštrije sankcionirano, rekli su nam iz kabineta župana Bobana.

Vijest o fizičkom sukobu u kojem je sudjelovao ravnatelj Jukić dolazi kao iznenađenje, budući da smo ga do sada imali prilike upoznati u izrazito pozitivnom kontekstu. Tako je u siječnju ‘uhvaćen’ kako kreći zidić oko škole, a kolege su za njega rekli kako nikad nema mira pa stalno nešto radi.