Pretraga

[FOTO] Maturant iz Kutine dobio svjedodžbu koja izgleda kao rola WC papira, poslao nam je fotke

A- A+

Ovakvu svjedodžbu u životu niste vidjeli. No, vidio ju je maturant iz Tehničke škole u Kutini koji nam je, šokiran izgledom svoje svjedodžbe, na društvene mreže portala srednja.hr poslao dvije fotografije. Šokirano je retorički upitao ‘nakon završene srednje škole, svjedodžba se dobije u ovome?’. Moramo priznati da nas je omot malo podsjetio na rolu WC papira. Nakon objave ovog članka, naknadno nam se javio ravnatelj škole i objasnio zašto tuljak sa svjedodžbom izgleda ovako.

svjedodžba

Izvor: fotografija čitatelja

svjedodžba

Izvor: fotografija čitatelja

Dopuna tekstu 2.7.2021. u 10:09 sati

Danas nam se vezano za objavu ove fotovijesti, javio nam se ravnatelj Tehničke škole Kutina Ante Dževlan te pojasnio zašto tuljak u kojem su učenici dobili svjedodžbe izgleda ovako. Zatražio nas je da njegov odgovor objavimo pa to, ovim putem, i činimo.

– Učenici završnih razrednih odjela dobili su (odnosno kupili su ih) papirnate role u kojoj su se nalazile svjedodžbe i drugi dokumenti iz učeničkih dosjea, prilikom ispraćaja iz škole. Tehnička škola Kutina, je međunarodna EKO – škola, dijamantnog statusa, i vodili smo računa da se radi o recikliranom materijalu, kako bi i na taj način razvijali eko – svijest kod naših učenika. Da je tome tako, svjedoci smo da se i u trgovačkim lancima izbacuju iz uporabe plastične vrećice, plastične čaše, plastični tanjurići, plastične slamčice i drugo, sve u cilju razvijanja svijesti i očuvanja jedine nam planete Zemlje, rekao je ravnatelj Dževlan.