Pretraga

U Varaždinu se uvodi digitalna iksica i digitalni potpis: Evo kako ih studenti mogu aktivirati

A- A+

Studentski centar u Varaždinu uveo je digitalni potpis i digitalnu iksicu. Time će varaždinski studenti moći imati iksicu na mobitelu i koristiti ju u menzi i u drugim prilikama, a uz digitalni potpis moći će potpisivati e-ugovore Student servisa putem Certille. Preduvjeti za korištenje ovih usluga su aktivirana e-Osobna i Certilia mobilelD aplikacija. SC u Varaždinu poziva studente da iskoriste priliku i ovaj tjedan od 18. do 22. ožujka, od 9 do 13 sati aktiviraju svoju e-Osobnu i aplikaciju Certilia mobileID na AKD mobilnom kiosku u varaždinskom Student servisu.

Sveučilište u Zagrebu Studentski centar u Varaždinu ponovno radi korak naprijed u digitalizaciji poslovanja i omogućava svojim studentima dvije nove usluge:

–  identifikaciju digitalnom Iksicom u studentskom restoranu (Iksica na mobitelu)
–  digitalno potpisivanje e-Ugovora Student servisa putem Certilie (uz mogućnost elektroničkog potpisivanja Fininim certifikatom uvedenu prije 2 godine)

Preduvjeti za korištenje ovih usluga su aktivirana e-Osobna i Certilia mobilelD aplikacija. SC u Varaždinu poziva studente da iskoriste priliku i ovaj tjedan od 18. do 22. ožujka, od 9 do 13 sati aktiviraju svoju e-Osobnu i aplikaciju Certilia mobileID na AKD mobilnom kiosku u varaždinskom Student servisu.

Za postupak aktivacije potrebna je važeća osobna iskaznica s čipom, mobitel za aktivaciju mobilne aplikacije Certilia te PIN omotnica (s registracijskim podacima koje je izdala policijska uprava). Ukoliko studenti nemaju nešto od navedenog neka se svakako jave u Student servis ovaj tjedan jer će uz AKD kiosk biti i službenica PU varaždinske koja će im pomoći.