Pretraga

Uspješno održan 31. Veslački susret osmeraca studenata strojarstva i brodogradnje Hrvatske

A- A+

U subotu, 28. listopada 2023. godine, na prekrasnom Jarunu, održan je 31. ”Veslački susret osmeraca studenata strojarstva i brodogradnje Hrvatske.” Ovaj izvanredan događaj organizirao je Fakultet strojarstva i brodogradnje u suradnji s Veslačkim savezom Zagreba, sportskom udrugom Omega i HAVK Mladost. Ponosno ističemo da je podršku i pokroviteljstvo ovom veslačkom susretu pružio rektor Sveučilišta u Zagrebu, profesor Stjepan Lakušić.

Foto: FSB

Na programu regate, kao i prošlih godina, bilo je sedam uzbudljivih utrka, uključujući šest uvodnih sprintova četveraca i osmeraca na 500 metara, koji su poslužili kao priprema za glavnu utrku osmeraca studenata na 2000 metara. Ukupno, više od dvjesto studenata, diplomiranih studenata i profesora sa sveučilišta iz Zagreba i Splita nastupilo je predstavljajući svoje fakultete u čak dvadeset i sedam posada.

U glavnoj utrci snage su odmjerile prve postave osmeraca studenata zagrebačkih fakulteta FSB-a, Kineziološkog fakulteta (KIF), Ekonomskog fakulteta (EFZG), Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER), Medicinskog fakulteta (MEF) i Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu (FESB). Pobjednički pehar pripao je studentima FSB-a, koji su osvojili 31. Veslački susret osmeraca u sastavu: Karlo Habuda, Goran Mahmutović, Roko Bošković, Matej Terlević, Bartol Bućan, Ivan Korunić, Ante Čanić i Nikola Budak.

Osim glavne utrke, i druge ekipe FSB-a odveslale su do pobjede: profesori i asistenti FSB-a osvojili prvo mjesto u kategoriji veterana u četvercu s kormilarom, dok je FSB-ov osmerac diplomiranih studenata osvojio drugo mjesto u utrci ’Alumni 8+’. Posebno uzbuđenje donijela je utrka novaka, gdje je posada studenata veslačkih novaka FSB-a osvojila prvo mjesto ispred svojih kolega s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, Prometnog fakulteta i Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta.

Najbrojnija utrka bila je ona ženskih osmeraca, s sudjelovanjem čak osam posada. Osim pobjednica s Kineziološkog fakulteta, natjecale su se i ekipe sa Ekonomskog fakulteta (EFZG), Medicinskog fakulteta (MEF), Grafičkog fakulteta (GRF), Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta (FBF), FSB-a i Prirodoslovno-matematičkog fakulteta (PMF).

Uz sportsko uzbuđenje, susret je bio prilika za predstavljanje različitih studentskih udruga, uključujući klapu Balinjera, FSB Racing Team, Humans of FSB, Studentski makerspace Strojarnicu, i Sportsku udrugu Omega.

Velika podrška s tribina i lijepo vrijeme doprinijeli su još jednoj uspješnoj regati. Zahvaljujemo svim sudionicima i našim partnerima i sponzorima Auto Hrvatska d. d., Karlovačka pivovara i Yazaki Europe Limited – glavna podružnica Zagreb.

Rezultate i kompletan popis posada možete pronaći na poveznici .

Kako je sve izgledalo, možete pogledati u galeriji na internet stranicama regate