Pretraga

19-godišnjak iz Karlovca ‘pokupio’ 60.000 kuna zahvaljujući igraćoj konzoli koju je pretočio u genijalan posao

A- A+

Zagreb Connect konferencija je na kojoj startupovi imaju priliku predstaviti svoje ideje potencijalnim investitorima, ulagačkim institucijama i poslovnim anđelima. U sklopu nje odvijaju se i radionice na kojima nositelji startupova mogu usavršiti svoje prezentacijske vještine i pripremiti pitch za predstavljanje pred investitorima. Ovih dana Zagreb Connect održan je po četvrti put, a najboljim startupom ove godine proglašen je MAKERbuino 19-godišnjeg Karlovčanina Alberta Gajšaka.

Albert Gajšak; screenshot: YouTube

Zagreb Connect dobra prilika za pristup još neotkrivenim visokokvalitetnim tvrtkama u nastajanju koji su u potrazi za financijskom i ne-financijskom potporom, i čiji je cilj pomoći mladim poduzetnicima da svoje poslovne ideje pretvore u uspješni poslovni pothvat.

Izdvojeni članak

Priča o dečku iz Karlovca koji zbog igraće konzole nije želio na faks i sada pomalo osvaja svijet

Ovih dana održana je četvrta konferencija Zagreb Connect 2017., a pobjednik ovogodišnjeg Zagreb Connect startup natjecanja je MAKERbuino Karlovčanina Alberta Gajšaka koji je osvojio prvu nagradu u iznosu od 60.000 kn. MAKERbuino je elektronički set, odnosno kutija s elektroničkim komponentama potrebnim za sastavljanje vlastite retro igraće konzole, a veliku priču o Albertu i njegovom startupu možete pročitati na ovoj poveznici.

– Ova nagrada mi puno znači zbog daljnjeg ulaganja u razvoj MAKERbuino proizvoda, širenje proizvodnih kapaciteta i marketing, kazao je Albert nakon osvajanja nagrade.

Kako su izvijestili iz Grada Zagreba koji je organizator, konferenciju je posjetilo više od 600 sudionika koji su mogli uživati u zanimljivim raspravama, predavanjima, međusobnim razmjenama iskustava te mogućnostima povezivanja kroz networking.

Izdvojeni članak

Crobotix: entuzijasti, stvaratelji, kreativci. I prvaci Europe u robotici

Ovogodišnji Zagreb Connect otvorio je uvodnim govorom i ohrabrujućim riječima za startupove Davorin Štetner, predsjednik suorganizatora Hrvatskih poslovnih anđela (CRANE). Startupovima je poručio da je sama ideja 1% uspjeha dok preostalih 99% čine kreativnost i znanje, a najviše upornost.

– Zagreb Connect je odskočna daska koja inovativnim ljudima s perspektivnim idejama olakšava put prema uspješnoj poduzetničkoj budućnosti, te smo jako ponosni što se četvrtu godinu za redom okupio ovako veliki broj mladih inovativnih ljudi, izjavio je Gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić.

Na Zagreb Connectu mogla su se čuti zanimljiva predavanja mnogih inozemnih stručnjaka – gošće iz Izraela Anat Avni-Papo, Ingrid Vanderveldt, direktorice Empowering a Billion Women By 2020, Kallea Pallinga, člana Estonskog parlamenta, Julie Meyer, direktorice Ariadne Capitala iz SAD-a, Nenada Bakića, stručnjaka za STEM područje i brojne druge.