Pretraga

Apple objavio: Ovo su najbolje aplikacije na App Storeu u 2022. godini

A- A+

Apple je objavio koje su najbolje aplikacije na App Storeu u 2022. godini prema izboru njihvog uredničkog tima. Na iPhoneu je krunu odnio popularni BeReal, dok je najbolja igra Apex Legends Mobile.

Foto: Unsplash

Baš kao i svake godine u studenom, Apple je i ove godine objavio najbolje aplikacije na App Storeu prema izboru njihovog uredničkog tima. Kategorije obuhvaćaju najbolje aplikacije i igre za iPhone, iPad, Mac, Apple TV te Apple Watch.

– Od samoukih solo kreatora do međunarodnih timova diljem svijeta, ovi poduzetnici imaju značajan utjecaj i predstavljaju načine na koje aplikacije i igre utječu na naše zajednice i živote, priopćio je Tim Cook, izvršni direktor Applea.

Krunu odnosi – BeReal

Aplikacija godine za iPhone je – BeReal. Riječ je o relativno novoj društvenoj mreži, koja je proteklih mjeseci dobila veliku pažnju i prikupila velik broj korisnika. O njoj smo već jednom pisali, pa ako slučajno niste čuli za BeReal, preporučujemo da posjetite naš tekst ovdje.

Kad je riječ o videoigrama, dobitnik Appleove nagrade za igru godine na iPhoneu je Apex Legends Mobile, koji je svoju slavu stekao zahvaljujući svom ‘starijem bratu’ na PC-ju i konzolama. Iako se na početku mislilo da se igra neće moći vjerodostojno prenijeti na mobitel, čini se da to nije slučaj.

Budući da se Apple Watch sve češće vidi na zapešćima, izabrana je najbolja aplikacija i za Appleov pametni sat. Krunu je odnijela aplikacija Gentler Streak, koja omogućuje korisnicima da uravnoteže svoje treninge s odmorom koji je nužan nakon fizičke aktivnosti.

Izdvojeni članak

Gotovi ste s ispitima i dosadno vam je? Ovih će vam pet videoigrica za mobitel ubiti vrijeme

Na Macu pobjednik aplikacija za obiteljska stabla

Dobitnik titule za najbolju aplikaciju na iPadu je aplikacija GoodNotes 5, koja služi za izradu bilješki, uređivanje PDF datoteka i slično, a koja dolazi s podrškom za Apple Pencil. Što se tiče najbolje igre na iPadu, to je Moncage, puzzle naslov koji se može pohvaliti unikatnim dizajnom razina.

Najbolja aplikacija za Mac u 2022. godini je MacFamilyTree 10, koja omogućuje korisnicima jednostavnu izradu obiteljskih stabla s dijagramima, statistikom, fotografijama i ostalim, relevantnim podacima. S druge strane, najbolja igrica na Macu je Inscryption, kartaška avantura idealna za razbibrigu.

Od ostalih kategorije, dodijeljene su nagrade za najbolju aplikaciju na Apple TV-u, najbolju kinesku igru te najbolje Appleove arkadne igre. Cijeli popis moguće je pogledati na Appleovoj službenoj stranici.