Pretraga

Čitav život pogrešno igrate UNO: Pravilo o karti +4 nitko ne poštuje, a može pošteno ‘zapapriti’ igru

A- A+

UNO je zabavna kartaška igra koja već više od trideset godina zabavlja ljude diljem svijeta, bez obzira na njihovu dob. Iako se čini sasvim jednostavnom, a pravila UNO-a znaju gotovo svi koji su ju barem jednom odigrali, jedno pravilo, ono o korištenju karte +4, masovno se zanemaruje.

Foto: pixabay

Osoba koja je u svom špilu ima kartu ‘Wild draw four’, odnosno +4, može odrediti  boju kojom će se igra dalje nastaviti, a uz to i primorava sljedećeg igrača da uzme četiri karte iz kompleta za uzimanje karata i preskoči svoj red za igru.

Uputstva malotko čita

No, postoji strogo pravilo kod korištenja te karte, s kojim su rijetki upoznati, jer uputstva za igranje malotko čita.

Karta +4, kako piše u pravilima, može biti odigrana samo kada u rukama nemate kartu koja odgovara traženoj boji. Naravno, kartu je moguće odigrati i u situaciji kada imate onu tražene boje, ali ako posegnete za tom ‘ilegalnom’ radnjom, a netko od vaših suigrača posumnja da imate kartu tražene boje, od vas može zatražiti da mu pokažete svoje karte.

Bolje upoznajte pravila UNO -a  i iznenadite suigrače

Ako ispadne da ste ‘ilegalno’ bacili +4, odnosno imali ste traženu boju, izvlačite još četiri karte. Ako suigraču koji je izrazio sumnju dokažete da niste imali traženu boju, on koji vas je izazvao mora izvlačiti četiri karte plus dvije dodatne.

Eto, ako ste do sada više puta izgubili baš zbog +4, možda bi bilo dobro da se za sljedeći puta bolje upoznate s pravilima i iznenadite svoje suigrače kada vas pokušaju preveslati.

Ako vas zanima koje su najpopularnije društvene igre među mladima, provjerite ovdje.

[scribd id=368673441 key=key-WgAR2lMiBXYSKjjrIsXc mode=scroll]