Pretraga

Nova sezona serije Stranger Things bit će najdulja do sada: Imat će dva dijela, evo kad izlazi prvi

A- A+

Stranger Things 4, predzadnja epizoda megapopularne Netflix serije, bit će najdulja do sada. Potvrdili su to autori istaknuvši da će zbog duljine i kompleksnosti izaći – u dva dijela.

stranger things

Foto: Unsplash; Rafal Werczynski

Stranger Things, megapopularna Netflix serija, dosad je, u sve prethodne tri sezone, dolazila u standardnom ‘pakiranju’ od osam ili devet epizode, svaka u trajanju od nešto manje od sat vremena. No, prema posljednjim informacijama, čini se da bi četvrta mogla biti dosta dulja.

Najdulja sezona ikad

Kako piše Verge, braća Matt i Ross Duffer, kreatori popularne serije, objavili su kako će četvrta sezona Stranger Thingsa vjerojatno doći u dva dijela. Iako će imati devet epizode, zbog duljine svake pojedinačne epizode i sadržaja koji obrađuje te kompleksne radnje, odlučili su rascjepkati sadržaj inače predzadnje sezone ove popularne serije.

– S devet skripti. preko osamsto stranica, gotovo dvije godine snimanja, tisuća vizualnih efekata i gotovo duple duljine u odnosu na bilo koju prethodnu sezonu, Stranger Things 4 je dosad bila najizazovnija sezona ikad, ali i najisplativija, kazala su braća, prenosi Verge.

O petoj sezoni još nema previše informacija, no ono što zasigurno znamo je da su braća Duffer odmah u startu isplanirala cijelu priču Eleven i njenih prijatelja i da je serija oduvijek trebala imati pet sezona.

Poznati nazivi epizoda

Što se tiče predzadnje, četvrte sezone koja bi svjetlo dana, odnosno njen prvi dio, trebala ugledati nekad na ljeto 2022. godine, također ne možemo reći da imamo suviše informacija. Netflix je do sada izdao nove plakate i, možda najzanimljivije od svega, nazive svih devet epizoda.

Redom epizode su: The Hellfire Club, Vecna’s Curse, The Monster and The Superhero, Dear Billy, The Nina Project, The Dive, The Massacre At Hawkins Lab, Papa i The Piggyback. Sudeći prema nazivima, neki bivši, preminuli likovi poput Billyja trebali bi dobiti nekakvu ‘comeback’ priču ili bi se njihova priča mogla produbiti nekim novim elementima.

Isto tako i Papa, beskrupulozni znanstvenik koji je eksperimentirao na darovitoj djeci među kojima je i Eleven, također bi trebao dobiti neki novi zaplet u svojoj priči. U jednoj epizodi trebali bismo se, ako je suditi po nazivu, vratiti i u kontroverzni Hawkins laboratorij, gdje je sve započelo i prije prve sezone serije.