Pretraga

Tektonska UNO promjena s kojom igra više neće biti ista: +4 kartu koristili ste potpuno pogrešno

A- A+

Kartaška igra UNO omiljena je zabava ljudima diljem svijeta, pogotovo u bezbrižnim ljetnim mjesecima. Iako se čini dosta jednostavnom, jedno se njeno pravilo zanemaruje, vjerojatno iz razloga što igrači s njime nisu upoznati. Zato su iz tvrtke UNO dokinuli raspravu i pojasnili kako se točno mogu koristiti +2 i +4 karte. Ova promjena itekako će vas iznenaditi i promijeniti tijek igre!

Foto: pixabay

Istina je ponekad bolna i teška, a vjerujemo da će točno takva brojnim igračima popularne igre UNO biti informacija koju su potvrdili iz tvrtke UNO. Kako su objasnili na Twitteru, igračima nije dozvoljeno ‘gomilati’ +4 i +2 karte, odnosno u tijeku igre slagati ih jednu na drugu.

Ono što su, bez sumnje, svi igrači dosad činili, prema pravilima igre nije dopušteno. Naime, ako igrač odigra +4 kartu, sljedeći igrač mora iz špila povući četiri karte i prekočiti svoj red u igri. Tom igraču nije dopušteno odigrati +2 kartu i ‘natjerati’ sljedećeg do sebe da iz špila povuče šest karata.

Svi igrači dobro znaju da su nebrojeno puta koristili upravo tu strategiju kako bi u igri prošli što bolje i ‘napakostili’ svojim protivnicima. To dobro znaju i u kompaniji UNO pa su pravilo jasno i glasno objavili na popularnoj društvenoj mreži.

Prije godinu dana, jedno je pravilo ove igre pokrenulo velike rasprave, također o korištenju +4 karte, a najnovija vijest o pravilnom igranju nije naišla na pozitivan odjek u internetskom svijetu. Pretpostavljamo da neće biti dobro primljena niti među revnim igračima.