Pretraga

[Fotogalerija] Na tulumu XVI. svi su bili u Element(al)u

A- A+

Preko 300 srednjoškolaca, kao i nekolicina njihovih profesora, okupilo se sinoć u Katranu na sedmom humanitarnom koncertu XVI. gimnazije. Zvijezde večeri bili su članovi grupe Elemental, koji su u intimnoj klupskoj atmosferi odsvirali set od oko 45 minuta, popraćen pokličima razdraganih fanova. Uz njih su nastupile i mlade snage odnosno bendovi Playground Hustle i  Cubic Cones.

Inače sredstva prikupljena prodajom ulaznica, namijenjena su za pomoć
Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra i
Fondu solidarnosti XVI. gimnazije.

Izdvojeni članak

[Fotogalerija] Fantastični srednjoškolci i profesori iz XVI. gimnazije pokazali humano lice

Učenici koji su popratili koncert danas su oslobođeni odgovaranja

Uz humane motive te uistinu sjajnu zabavu koju su priredili Elemental i ostali sastavi, učenici XVI. gimnazije su imali još jedan izvrstan motiv za dolazak na sinoćnji party.

Naime, oni koji su mu nazočili, danas su bili oslobođeni odgovaranja!

Obzirom da je danas polovica radnog tjedna, predah je vjerujemo učenicima itekako dobro došao. I uz činjenicu da su se nakon neuobičajne srijeda večeri, morali dići na nastavu u jutarnju smjenu.

Spomenimo i da su dobar dojam ostavili mladi bendovi, koji su nastupili. Dvojac Playground Hustle nas se osobito dojmio, obzirom da ga čine dvije djevojke, od kojih je jedna britka reperica, a druga svira nekoliko instrumenata, stvarajući tako sama glazbenu pratnju.

Izdvojeni članak

Pet mladih bendova ‘raspalilo’ na humanitarnom koncertu XVI. gimnazije

Sve je počelo ‘davne’ 2011.

Ideja o održavanju humanitarnog koncerta, prvi put je provedena u djelo 2011. godine te se od tada jednom godišnje ta, sada već tradicija nastavlja.

Isprva je koncert bio isključivo rezerviran za mlade bendove, a u zadnje dvije godine, učenici-organizatori su ga odlučili oplemenjivati i s po jednim zvučnijim imenom, kakvo je ove godine bio Elemental.

Uz dobru zabavu i plemenite namjere, kroz godine smo primijetili da ovakvo opušteno okruženje svakako pridonosi i zbližavanju učenika te profesora škole, što onda utječe i na bolju atmosferu u učionici.

Na kraju s vama dijelimo i naš video s drugog humanitarnog koncerta XVI. gimnazije, održanog 2012. godine. Tada je među organizatorima bila i Kaja Šišmanović, jedna od naslovnih junakinja serije Crno-bijeli svijet. Pogledajte kako je to izgledalo prije pet godina, dok je cijela priča bila u povojima.