Pretraga

Hrvatska digitalna obrazovna platforma sve popularnija i na stranom tržištu

A- A+

Izdavačka kuća Profil Klett uspješno je predstavila svoju digitalnu platformu IZZI na sajmu Bett (British Educational Training and Technology Show), vodećem međunarodnom sajmu inovativnih tehnologija u obrazovanju, održanom potkraj siječnja u Londonu.

Sajam Bett održan u Londonu krajem siječnja 2020. | foto: Profil Klett

Bett je prvi sajam obrazovne tehnologije i industrije u 2020. godini te je okupio gotovo 850 vodećih obrazovnih tvrtki iz 146 zemalja svijeta i stotinjak EdTech startupa, a posjetilo ga je više od 34 tisuće ljudi. Profil Klett, kao jedini izlagač iz Hrvatske iz područja izdavaštva, dokazao je u Londonu da kvalitetnim i originalnim digitalnim rješenjima aktivno sudjeluje u stvaranju svjetskih trendova i inovacija na području multimedijskih sadržaja u obrazovanju.

Izdvojeni članak

Prolistali smo udžbenik koji je proglašen najboljim nastavnim materijalom u Europi: Ovo su naši dojmovi

„Tijekom posljednjih pet godina kontinuirano razvijamo i unaprjeđujemo svoju digitalnu platformu IZZI te možemo reći da imamo jedinstven proizvod kakav nema nitko drugi na svijetu. Na ovogodišnjem Bettu ravnopravno smo stajali uz divove kao što su Google, Microsoft, Apple, Lego i brojne druge kompanije koje svoje poslovanje temelje samo i isključivo na softveru za digitalizaciju obrazovanja“, istaknula je Mirta Ambruš Maršić, voditeljica digitalnog odjela Profil Kletta, i dodala kako je jedan od inicijalnih motiva za razvijanje vlastite digitalne obrazovne platforme bilo njihovo sudjelovanje u CARNET-ovu projektu e-Škole.

Interaktivan, zanimljiv, zabavan, inkluzivan i – besplatan!

Dok drugi hrvatski izdavači skupo plaćaju vanjske licencije za inozemna digitalna rješenja, Profil Klett je u suradnji s hrvatskim računalnim stručnjacima osmislio i izradio vlastito digitalno rješenje koje je oduševilo brojne svjetske zemlje. Njihova platforma IZZI softversko je rješenje za izradu interaktivnih digitalnih izdanja, a digitalni obrazovni sadržaji u sklopu ove platforme osmišljeni su kao svakodnevna cjelovita podrška svakom učitelju, učeniku i roditelju koji želi poučavati i učiti na suvremen, kreativan, interaktivan i multimedijski način. Jedna od brojnih specifičnosti IZZI digitalnih sadržaja je njihovo besplatno korištenje za sve učitelje, učenike i roditelje u Hrvatskoj.

Brojni posjetitelji isprobali su koristiti IZZI | foto: Profil Klett

„Izrazito smo ponosni što su našu platformu IZZI nakon uspjeha u Hrvatskoj prepoznale i druge zemlje svijeta. Nakon dogovorenog licenciranja u Sloveniji, Srbiji, Bugarskoj i Ukrajini te golemog interesa koji je izazvao u Finskoj, Litvi, Turskoj i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, IZZI je sjajno prihvaćen i na prestižnom Bettu gdje su ga isprobali mnogi posjetitelji. Brojne pozitivne reakcije te veliko zanimanje koje je izazvala hrvatska digitalna platforma još jednom potvrđuju da je naša zemlja spremna ponuditi inovativna i kvalitetna rješenja na vlastiti način. Slobodno možemo reći da je Profil Klett postavio nove standarde obrazovanja kako na domaćem, tako i na svjetskom tržištu“, poručuje Dalibor Greganić, direktor Profil Kletta.

Podsjetimo, Profil Klett je za hrvatsko tržište proizveo i objavio digitalnu platformu IZZI s više od 1300 edukacijskih videozapisa, 3D modela, virtualnih panorama i laboratorija, interaktivnih kvizova, kreativnih igara i ostalih virtualnih animacija koji prate i nadopunjuju školsko gradivo te tiskane udžbenike ove tvrtke. Uz laku, učinkovitu i brzu izradu digitalnih izdanja koja su dostupna svima, IZZI digitalni sadržaji iznimno su jednostavni za korištenje te potpuno neovisni o internetskoj vezi, a samim time i stabilnosti signala na području svake škole u Hrvatskoj. Jednostavno se prilagođavaju učenicima s teškoćama u učenju, nude noćni prikaz sadržaja za manji zamor oka te pružaju potpunu i pouzdanu sigurnost na internetu.