Pretraga

Izbjelite zube na četiri jeftina i jednostavna načina

A- A+

Zdravi i bijeli zubi su karakteristika koja će uljepšati svaku osobu, kao i njezin osmijeh. Izbjeljivanje zubiju košta jako puno novaca, i obični smrtnici, a pogotovo mladi to sebi ne mogu priuštiti. Srećom, postoje trikovi uz koje na jeftin i jednostavan način možete izbjeliti svoje zube.

Izbjeljivanje zuba je skup sport, kojeg si netko bez velikih primanja nikako ne može priuštiti. Ipak, bez obzira na to i vi možete imati bijele zube koji su ukras na svačijem licu. Hack College donosi četiri jeftinih načina na koje možete izbijeliti svoje zube.

Izdvojeni članak

Pio osam litara Coca Cole dnevno i istrunuli mu svi zubi

Kore limuna ili naranče

Kore limuna i naranče dobro dođu za izbjeljivanje zuba. Limun je sam po sebi prirodni izbjeljivač koji se može upotrijebiti na više korisnih načina. Kore ovog voća, kao i naranči u sebi ima limonen, koji je prirodni sastojak koji se koristi u mnoštvu proizvoda za čišćenje. Samo trljajte zube limunovom korom kako biste se riješili mrlja koje su se razvile na vašim zubima. Samo se pobrinite da uz sebe imate čašu vode, jer okus vam se sigurno neće svidjeti.

Hidrogen-peroksid

Ovo je tekućina koju ste vjerojatno barem jednom u životu posipali na posjekotinu ili sličnu radnu kako vas ne bi boljelo čišćenje iste. Uglavnom, ta se tekućina može koristiti i za izbjeljivanje zubi, jer je hidrogen – peroksid prirodno sredstvo za izbjeljivanje. Ukoliko ne vjerujete, potražite među sredstvima za izbjeljivanje u trgovini sastojke, i vidjet ćete se da glavni sastojak svih upravo hidrogen – peroksid. Ipak, ukoliko se odlučite na korištenje istoga, budite oprezni i ne koristite ga previše.

Izdvojeni članak

Žuti zubi i obračun s njima

Jabučni ocat

Ovo je sasvim prirodan recept za izbjeljivanje zubi, a osim izbjeljivanja jabučni će ocat lako ukoniti prirodne mrlje nastale na vašim zubima.

Soda bikarbona

Soda bikarbona koristi se za mnogo stvari, pa tako i za uspješno čišćenje zubi. Umjesto da izbjeljuje, soda bikarbona uklanja mrlje na caklini zuba koji sakrivaju njihovu bjelinu. Potrebno je staviti malo sode u zdjelicu s vodom. Nakon što naneste smjesu na zube, pričekajte minutu, te četkicom istrljajte mrlje. To činite jednom dnevno tijekom nekoliko tjedana, i sigurno ćete primijetiti razliku.