Pretraga

Još mjesec dana do filmskog događaja godine

A- A+

Za mjesec dana, točnije 13. prosinca 2012. u kinima će se održati premijera filma kojeg milijuni obožavatelja iščekuju. ‘Hobit: Neočekivano putovanje’ donosi putolovine Bilboa, Gandalfa i družine u Međuzemlju.

Prvi dio trilogije ‘Hobit’ po istoimenoj knjizi Johna R. R. Tolkiena
prikazat će se prvi put u kinima 13. prosinca 2012. Premijeru filma
željno iščekuju milijuni obožavatelja ‘Gospodara prstenova’, a oni u
Novom Zelandu priliku će dobiti i prije, 28. studenog 2012. Na taj način
producenti filma odužuju se stanovnicima te prekrasne zemlje, jer tamo
se film snimao čak 266 dana.

Izdvojeni članak

Jazbina iz Gospodara Prstenova napravljena u potpunosti od balona

150 milijuna dolara za filmski spektakl

Velik dio javnosti nimalo ne sumnja u novi uradak Petera Jacksona na koji dugo čekaju, a činjenica da je u snimanje utrošeno čak 150 milijuna dolara, samo govori u prilog tome da nas čeka spektakularna filmska poslastica.

Hobit je prvotno zamišljen kao jedan film, no na kraju je odlučeno da postane trilogija. Radnja ‘Hobita’, kao što većina već zna, prethodi ‘Gospodaru prstenova’. U radnji prvog filma ‘Hobit: Neočekivano putovanje’, obrađen je prvi dio knjige, dok će drugi dio ‘Hobit: Uništenje Smauga’ izići 13. prosinca 2013. Zadnji dio trilogije ‘Hobit: Tamo i ponovno natrag’ u kinima će se prvi put prikazivati 13. prosinca 2014. godine.

Hobit prikazuje sami početak priče o ‘Gospodaru prstenova’

“Neobično putovanje” počinje tako što hobit Bilbo Baggins ( Martin Freeman) primi posjet od čarobnjaka Gandalfa Sivoskutog (briljantni Ian McKellen ponavlja ulogu iz “Gospodara prstenova”) i družine od 13 patuljaka: Nori, Ori, Dori, Fili, Kili, Bombur, Bifur, Bofur, Oin, Gloin, Dwalin, Balin i njihov kralj te vođa, legendarni ratnik Thorin Hrastoštit ( Richard Armitage). Gandalf nagovara Bilba da se pridruži patuljcima u njihovoj misiji, pokušaju da od moćnog zmaja Smauga (glas mu daje Benedict Cumberbatch) povrate svoje kraljevstvo Erebor te ogromnu količinu blaga.

Družinu čekaju brojne pustolovine

Naravno, u filmu neće nedostajati pustolovina, pa će se  tako ekipa iz Međuzemlja susresti sa brojim stvorenjima, kao što su goblini, orci, wargovi, ogromni pauci i čarobnjaci… Osim brojnih napetih borbi, u ovom se nastavku Bilbo doživljava sudbonosan susret s Gollumom.

Svoje uloge u ovom legendarnom filmu ponovit će osim McKellena i Serkisa, Cate Blanchet kao Galadriel, Elijah Wood kao Frodo Baggins, Hugo Weaving kao Elrond i Chrisoper Lee kao Saruman.

Sumnjamo da će itko htjeti propustiti nadolazeću epsku priču o počecima ‘Gospodara prstenova’.