Pretraga

Kako bi baterija na iPhoneu dulje trajala, iskušajte ove savjete

A- A+

Onima koji posjeduju iPhone, nije strano da se njegova baterija vrlo brzo prazni. Nekima ona jedva izdrži dan, a postoje i brojni razlozi zašto je to tako. U nastavku pročitajte deset savjeta koji bi vam trebali pomoći da baterija na vašem smartphoneu izdrži dulje.

Unatoč tome što je iPhone stvarno dobar pametni telefon, mnogi mrze prekratno trajanje njegove baterije. Ukoliko ga ne koristite samo za pozive i poruke, što je i normalno jer inače biste imali obični mobitel, baterija se vrlo brzo može isprazniti. Unatoč tome, postoje načini da produljite trajanje njegove baterije, donosi laptopmag. Kad vam je baterija pri kraju, a ne želite da vam se iPhone ugasi, napravite sljedeće:

Izdvojeni članak

Fotogalerija: Najbizarniji dodaci za iPhone

1. Isključite auto-brightness i smanjite svjetlinu zaslona

Zaslon je jedan od najvećih potrošača energije, pa će vam baterija trajate malo dulje ukoliko svjetlinu na zaslonu smanjite na najmanju moguću mjeru. Nećete imati oštri i sjajni zaslon, ali bar će smartphone trajati malo dulje.

2. Ako ne koristite iPhone, isključite mu zaslon

Nakon što ste koristili mobitel, nemojte ga samo odložiti i čekati da se zaslon sam ugasi. Učinite to sami, pritiskom na gornji desni gum na aparatu.

3. Isključite aplikacije

Aplikacije koje imate na svom iPhoneu ne prestaju raditi u pozadini ukoliko ih sami ne isključite. Nakon što ste ih prestali koristiti, isključite ih tako da dvaput kliknete na ‘home’ tipku i stisnete x na svim aplikacijama koje rade u pozadini, a trenutno ih ne koristite. Neke aplikacije poput ‘Google Mapsa’ u stanju su isisati život iz baterije u roku od sat vremena.

Izdvojeni članak

‘Tvzovac’ diplomirao logičkom igrom za iPhone

4. Izbjegavajte ‘push notifikacije’

Aktivacija ‘push’ znači da će se vaš iPhone stalno spajati na mrežu kako bi ažurirao vaš e-mail, Facebook ili nešto drugo. Umjesto da se to događa na taj način, izaberite opciju ‘manual update’ , što znači da ćete sami ažurirati obavijesti s e-maila ili Facebooka.

5. ‘Do not disturb’ mod

Ovu opciju možete uključiti ukoliko dnevno dobijate puno notifikacija s Facebooka, Twittera i sličnih servisa. Svako upozorenje koje dođe na vaš iPhone nemilice troši bateriju, pa nije čudno ako ona ne može izdržati niti jedan dan.

6. Isključite Wi-Fi

Kada izlazite iz kuće isključite Wi-Fi, jer će u suprotnom smartphone cijelo vrijeme tražiti slobodnu mrežu na koju bi se mogao priključiti, što naravno troši njegovu bateriju.

7.Isključite Bluetooth

Bluetooth je još jedan potrošač energije, pa bi bilo pametno da ga isključite kada vam ne treba.

8.’Airplane’ mod

Ovu opciju ne morate koristiti samo kad ste u zrakoplovu, već i na mjestima na kojima nemate signala.

Izdvojeni članak

Vaš budući iPhone 5 sklapali su 14-godišnjaci

9. Isključite lokacijske servise

Lokacijski servisi koriste GPS i Wi-Fi kako bi odredili vašu trenutačnu lokaciju i pomogli odrediti pravilan smjer kretanja. Međutim, nije vam to uvijek potrebno, pa kad je tako, isključite ih jer ćete sačuvati bateriju.

10. Isključite vibraciju

Za sve opcije telefona koje koriste vibraciju, možete ju isključiti, i na taj način također uštedjeti energiju.