Pretraga

Lako do zarade na Youtubeu?

A- A+

socialtimes.com


Tehnologija je postala sastavni dio naši života, a u najnovije vrijeme i odličan izvor zarade. Odličan primjer kako zaraditi novce ako se bar malo razumijete u snimanje i stavljanje snimki na internet nudi vam Youtube. Danas ljudi snimaju sve i svašta, a često svoje svakodnevne, slučajne ili namjerne dogodovštine stavljaju na Internet. Youtube, vodeća mreža u objavljivanju svih video zapisa, dosjetila se kako iskoristiti amaterske snimke svojih korisnika, a da od toga profitiraju i vlasnici snimke, ali i sama mreža.

“Charlie bit my finger-again!” do današnjeg dana pogledalo je 387,770 656 ljudi. Prema podacima u u The Telegraphu, otac dječaka, koji je snimku stavio na Youtube, godišnje na njoj zaradi 100 000 funti! Fascinantno, ali kako je to moguće? Čelnim ljudima Youtubea na um je pala izvrsna ideja. Autorima originalnih snimki svakodnevnih komičnih dogodovština koje u kratkom vremenu postanu hit, Youtube nudi Partnerski program. Putem njega, i obični korisnici sa svojim originalnim snimkama mogu zaraditi velike novce. Otac malenih dječaka, Harryja i Charlija koji u simpatičnoj igri očaravaju gledatelje tako godišnje zaradi oko mijilun kuna, a sve je počelo kao obična snimka za njihovu kumu u Coloradu.

Ipak, kako ističu u The Telegraphu, postoje i negativne strane ovog novog trenda zarađivanja. U silnoj želji da od svoje djece naprave slavne YouTube zvijezde, neki roditelji žive vezani uz svoje kamere. Tako neki mališani gotovo cijelo svoje djetinstvo provedu u igri, spavanju ili obrocima sa svojim roditeljima, koji pak njihov život promatraju kroz kamere, čekajući da njihov mezimac učini nešto što će zabaviti cijeli svijet, a njih učiniti bogatijima za nekoliko stotina tisuća dolara. U doba opće recesije i manjka izvora zarade, ovo se čini kao savršena prilika za zaradu. Ipak, nije tako jednostavno kako se čini. Youtube ima nekoliko uvjeta koje morate zadovoljiti kako biste postali njihov partner, a jedan od važnijih faktora je, između ostalog, i država u kojoj živite. Želite zaraditi na Youtubeu? Nema problema, no samo ako ste korisnik Youtubea u 22 države kojima ova društvena mreža dozvoljava partnerstvo. Imate savršenu snimku za koju ste sigurni da bi zaradila milijune funti/dolara/kuna? E pa, naš savjet vam je da se preselite na neko kratko vrijeme u Češku (koja je nama fizički najbliža zemlja-partnerica Youtubea), postavite svoju najbolju snimku, postanete partner, zaradite basnoslovne svote novca, vratite se u Hrvatsku i stanovnicima ove zemlje sredite ugovor s Youtubeom.