Pretraga

Najpopularniji YouTuber na ovim prostorima otkrio koliko mjesečno zarađuje

A- A+

S ukupno 1,56 milijuna pretplatnika, najpopularniji YouTuber u regiji je Baka Prase. Iako se često hvali luksuznim stvarima koje posjeduje, poput automobila i satova, sada je po prvi puta objavio i iznos svoje jednomjesečne zarade.

Screenshot: YouTube

Iako je poznato da od Instagrama, YouTubea i pojavljivanja na događajima Baka Prase zarađuje veliku količinu novca, točan iznos nije bio poznat, prenosi Blic.

Ipak, u jednom od nedavnih videa u kojemu se obrecnuo na kolegu Voyagea, a koji je prije toga u jednoj emisiji prozvao gotovo sve YouTubere koji se bave glazbom, Baka Prase objavio i je koliko mjesečno izdvaja za PDV. Temeljem tog podatka jednostavnom matematičkom operacijom da se izračunati i koliki su mu mjesečni novčani prihodi.

Baka Prase, pravim imenom Bogdan Ilić, naveo je kako je za rujan uplatio platio 5.500 eura PDV-a.

Screenshot: YouTube

– Ti još uvijek sigurno radiš na crno, nastupaš i dobivaš 300 eura u džep, a misliš da praviš neki profit. Znači, druže ovo je profit! PDV za moja mjesečna primanja, znači 20 % od ukupne zarade je bio 653.390. dinara. E, to je profit!, objasnio je YouTuber uz priloženu uplatnicu.

Temeljem toga Blic je izračunao kako je u rujnu prošle godine Baka prase zaradio 3.266.950 dinara, odnosno gotovo 27.700 eura. Ako to pretočimo u kune, riječ je o mjesečnoj zaradi od otprilike 206.000 kuna.