Pretraga

Najveća sveučilišna knjižnica ima novu rubriku kojom će biti oduševljeni svi ljubitelji knjiga

A- A+

Toliko volite čitati da ne znate više koju biste knjigu sad pročitali? Ili s druge strane, odlučili ste kako je pravo vrijeme da uzmete knjigu u ruke i pročitate nešto, no mnoštvu književnih djela ne znate se odlučiti za ono po vašem guštu?  Najveća sveučilišna knjižnica u Hrvatskoj na svojim je web stranicama uvela novu rubriku na kojoj će joj biti zahvalni kako zaljubljenici u knjige, kao i oni koji to tek žele postati.

Izdvojeni članak

Nova usluga NSK-a: Od sada online rezervacije za noćno učenje

Naime, na blogu Nacionalne sveučilišne knjižnice u Zagrebu uvedena je nova rubrika – ‘Knjiga s police’ u kojoj će knjižničari popularnog NSB-a svojim korisnicima i svima koji su u potrazi za kvalitetnim štivom preporučati književna djela.

Na taj način knjižničari žele doprinijeti poticanju mladih na čitanje knjiga. Na blogu Knjižnice objavljivati će tekstove posvećene određenoj knjizi u kojima će osim radnje i opisa glavnih likova, iznositi i svoja viđenja djela kao i preporuke te zašto je dobro pročitati određenu knjigu.

Prije nekoliko dana objavljen je prvi takav tekst, odnosno preporuka za knjigu ‘Zov anđela’ autora Guillaumea Mussoa koja otkriva sasvim dovoljno da pročitate roman, a da pritom ne otkriva sve detalje.