Pretraga

Ova frizura apsolutni je hit u 2023., a pomoću jednog trika ujutro je spremna za manje od minute

A- A+

Čak i one koji površno prate modne trendove na društvenim mrežama nisu zaobišle objave o posljednjem kada su u pitanju frizure. Na velika vrata vratio se tzv. butterfly haircut, a riječ je o slojevito ošišanoj kosi stiliziranoj fenom ili velikim viklerima. No, jedna je tiktokerica pokazala i kako postići volumen bez fena ili pegle za kosu i to preko noći, tako da vam je frizura ujutro spremna za manje od minute.

Foto: Unsplash; TikTok

Butterfly haircut posljednji je ‘reciklirani’ trend iz ’90-ih kada su u pitanju frizure, a videi stiliziranja kose na ovaj način preplavili su društvene mreže. Riječ je o kosi ošišanoj u više slojeva sa stanjenim vrhovima koji su usmjereni od lica, umjesto prema licu, zbog čega se postiže efekt leptirovih krila.

No, takva frizura nije nimalo jednostavna za održavanje, posebice onima koji vrlo često moraju prati kosu. Potrebno ju je lili stilizirati fenom i okruglom četkom, velikim viklerima ili pak peglom, odnosno vrućim uvijačem za kosu. I to je obično dugotrajniji posao, posebice ako ujutro imate manje vremena za spremanje.

Izdvojeni članak

Sezona maturalnih večeri je napokon ovdje: Pet prijedloga za frizure koje možete napraviti i sami

No jedna je tiktokerica pokazala kako ovakvu frizuru s više volumena možete dobiti i bez ikakvih alata s grijačima i to preko noći. Dovoljni će vam biti fleksibilni uvijači s bakrenom žicom, njih šest i dvije čarape. Kosa treba biti tek malo navlažena, a možete dodati i malo pjene ili laka. Po tri uvijača stavite u svaku čarapu, a kosu podijelite na dva dijela, vodoravno po sredini glave te odvojite kopčama u rep. Kosu na gornjem dijelu glave potom uvijačima uvijte prema čelu i rubove uvijača uvijte prema sredini glave.

Dio kose na stražnje dijelu glave pričvrstite u visoki rep te također uvijte u istom smjeru kao i prednji dio kose, dakle ‘prema unutra’, a rubove uvijača okrenite u suprotan smjer. Detaljan postupak možete vidjeti u videu ispod:

@mathildemidtbo saw someone use these bendy things in their socks💗 so I will ofc try it out for u guys🤌🏻🤍 #fyp #foryou #grwm #rollers #overnightcurls #heatlesscurls #overnightblowout #blowout #volume #overnight #hairtok #hairinspo #greasyhair #hairstyle #curls #curlers #blowoututorial ♬ original sound – Speed up songz 🎵

Ujutro je dovoljno skinuti uvijače i proći prstima kroz kosu te eventualno dodati još malo laka. Rezultati izgledaju ovako:

@mathildemidtbo part 2 | sleeping comfort 8/10💗 soo much better when I used these bendy things🤩 creds to @Yesenia Hipolito for the tutorials🤌🏻 #fyp #foryou #grwm #rollers #overnightcurls #heatlesscurls #overnightblowout #blowout #volume #hairtok #hairstyle #curlers #hairinspo #blowoututorial #greasyhair #rollers ♬ its a wrap for you baby. – 𝖒𝖈𝖆𝖗𝖊𝖞𝖆𝖚𝖉𝖎𝖔𝖘