Pretraga

Ovu su pjesmu Hrvati najviše slušali tijekom listopada

A- A+

Tijekom mjeseca listopada Hrvati su u radijskom eteru najčešće imali priliku slušati duet Željka Bebeka i Olivera Dragojevića ‘Ako voliš ovu ženu’. Pokazuju to tjedne ljestvice Hr top 40 iz proteklog mjeseca, koje inače generiraju podatke o 40 najemitiranijih pjesama na preko 130 nacionalnih, regionalnih i lokalnih radio postaja u Lijepoj našoj.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Ako voliš ovu ženu, pokazao se hitom od samog svog izlaska, budući da je na tijekom šest tjedana, u svakom bila na čelu navedene ljestvice, čak i u onom ulaznom.

Pjesma osvojila i internetsku publiku

Izdvojeni članak

Provjerite koju su domaću pjesmu Hrvati najviše slušali tijekom rujna

Da pjesma nije isključivo hit na radio postajama, svjedoči podatak kako je u manje od dva mjeseca na YouTubeu, pregledana oko 2.6 milijuna puta.

– Ova pjesma mi znači jako puno. Iako su sve moje pjesme ljubavne, ova je po mnogočemu posebna. Ona je na jednostavan i poseban način opisala sve ono što bih ja mogao danima pričati o ljubavi, a pjevati je s Oliverom je nešto što sam samo mogao poželjeti. Nakon sad više od 40 godina karijere mogu reći da ova pjesma kao niti jedna druga budi u meni snažne emocije koje moram suzbijati da bih je mogao otpjevati. Sad kad su je ovako dobro prigrlili i publika i urednici radio postaja mogu samo reći da sam sretan i svima jako, jako zahvalan, prije svega njenim autorima, ali i svima koji će ovu pjesmu slušati na način na koji je ja osjećam, izjavio je Bebek za HDU, nakon što je već u prvom tjednu njegov duet s Oliverom zasjeo na čelo Hr top 40.

Hit ima i Neno Belan

I dok su čelne pozicije nacionalne ljestvice radijskog emitiranja beskompromisno u listopadu držali stari lisci Oliver i Bebek, za vrat im je puhao (i puše) Neno Belan, sa svojom novom pjesmom ‘Zvijezda moga sna’.

Tako je na četiri posljednje liste Hr top 40, navedena Belanova pjesma tri puta zauzela drugu poziciju, a jednom treću.

I dalje visoko kotira najemitiranija pjesma iz rujna ‘Sunce, oblak, vjetar’, koju izvodi mlada osječka pjevačica Mia Dimšić.

Tako na zadnje četiri tjedne ljestvice, ima dva plasmana u top 5 i još dva u top 10.

Od ostalih pjesama koje su došle u milost radijskih urednika u Hrvatskoj, vrijedi izdvojiti Vatrine ‘Sekvoje’, ‘Čistu ljubav’ Borisa Novkovića te ‘Muška suaza’ od Pravila igre.