Pretraga

[VIDEO] Ovu su domaću stvar Hrvati najčešće slušali tijekom srpnja

A- A+

U srpnju su, baš kao i u lipnju, Mile Kekin i njegov Reno 4 neprikosnoveni na vrhu tjednih Hr top 40 ljestvica. Inače, to su ljestvice koje svakotjedno objavljuje Hrvatska diskografska udruga, a koje izlistavaju 40 najemitiranijih pjesama na preko 130 nacionalnih, regionalnih i lokalnih radio postaja u Lijepoj našoj.

Screenshot: YouTube

Tako je Mile Kekin sa singlom ‘Reno 4’ prije 12 tjedana ušao na nacionalnu top listu radijskog emitiranja, a već punih osam tjedana drži čelnu poziciju.

Da je ova pjesma osvojila cijelu naciju, svjedoči podatak kako je u nekoliko tjedana pa i u posljednjem, Reno 4 bio na pole positionu na svim regionalnim listama. Dakle, nalazio se na prvim mjestima u Slavoniji, Dalmaciji, Zagorju, Središnjoj Hrvatskoj, Gradu Zagrebu te Istri i Primorju.

Princ u Renou 4

Izdvojeni članak

Hit mlade osječke pjevačice Hrvati najčešće slušali tijekom svibnja

U pjesmi nazvanoj po kultnom smiješnom autiću, koji je svojevremeno bio originalan i upečatljiv po poziciji mjenjača brzina, Mile pjeva o sreći studenta iz provincije, koji je uspio osvojiti velegrađanku ‘čak’ i s Renoom 4.

Taj idealizam, laka pamtljivost teksta, kao i nenametljiva muzička podloga, očito su Hrvatima sjele u ovo usporeno ljetno doba.

Nastavi li Reno 4 još nekoliko tjedana harati domaćim radijskim eterom, mogao bi ući u ozbiljnu konkurenciju i za Porinovu pjesmu godine, premda se u preostalom periodu 2017., može još svakakvih glazbenih uradaka proizvesti.

Massimo i Mia pretendiraju na čelo

Izdvojeni članak

Cijeli svijet u điru ‘pomalo’: Ova pjesma je u rekordnih pet mjeseci pregledana preko 2 milijarde puta

Kada je riječ o ostalim pjesmama, koje zauzimaju visoke pozicije na Hr top 40 ljestvicama u srpnju, valja svakako istaknuti Massimovu stvar ‘Neka ti plove brodovi’.

Ona je na sve 4 tjedne ljestvice, koje su obuhvatile srpanj, kaskala za zahuktalim Renoom 4 na drugom mjestu.

Pobjednička pjesma ovogodišnjeg Splitskog festivala Sunce, oblak, vjetar’ koju izvodi mlada, sve eksponiranija pjevačica Mia Dimšić, prije dva tjedna je imala sjajan ulaz na Hr top 40. Odmah je dospjela na visoko treće mjesto, gdje se zadržala i na prošlotjednoj listi.

Kada je riječ o Miji Dimšić, treba istaknuti kako ova osječka pjevačica na posljednjoj Hr top 40 ljestvici još jednu pjesmu među prvih deset. Riječ je o hitu Bezimeni, koji se i nakon 18 tjedana, vrlo često vrti na hrvatskim radijskim postajama.