Pretraga

Ovu su pjesmu Hrvati najviše slušali u listopadu

A- A+

Hrvatska diskografska udruga svakog tjedna objavljuje ljestvicu 40 najslušanijih pjesama u eterima više od 140 nacionalnih, regionalnih i lokalnih postaja u državi. Tako je prema njih četiri koje su zakvačile listopad, najbolje plasmane ostvarila ‘Jantar’ grupe Vatra. Na tjednim je ljestvicama bila dva puta na samom čelu te po jednom na drugoj i trećoj poziciji.

Foto: Ivan Božić|srednja.hr

Svakog tjedna Hrvatska diskografska udruga objavljuje HR top 40, odnosno isto toliko pjesama koje su bile najčešći izbor radijskih urednika na preko 140 radijskih postaja u zemlji. Zbrojimo li rezultate za četiri ljestvice objavljene u listopadu, jednostavno se može iščitati kako je najslušaniji bio ‘Jantar’ grupe Vatra. Ova pjesma bila je dva tjedna za redom na čelu HR top 40, a u još dva među vodeća tri.

Izdvojeni članak

Kratka povijest Jugotona: Provjerite kako se nekada konzumirala glazba u odnosu na danas

Jantar je već napravio nesvakidašnji rezultat u rujnu

Već smo vas izvijestili o neobičnom rezultatu koji je Vatrin ‘Jantar’ postigao još u tijeku rujna. Naime, da se ova pjesma odmah na prvu svidjela publici, svjedoči podatak kako je u prvom tjednu na HR top 40 odmah dospjela na čelnu poziciju.

No kasnije je, iako i dalje s visokim pozicijama, primat za deveti mjesec prepustila hitu Maje Posavec i Nene Belana ‘Tvoj glas’.

Vatra tako nakon u prošloj godini neprikosnovenog ‘Tanga’, koji je ovjenčan i Porinom za pjesmu godine, a zatim duži period visokokotirajućeg ‘Saturna’, ponovno ima hit, koji se stalno vrti na radio postajama.

Izdvojeni članak

Deseti video prešao milijardu pogleda na YouTubeu: Evo o kojoj je pjesmi riječ

Elemental sa ‘Sve je moje tuđe’ dva zadnja tjedna na čelu

Sjajan ulaz na ljestvicu s pjesmom ‘Sve je moje tuđe’ imao je Elemental. Odmah u prvom tjednu od ‘izbacivanja’ singla, dospjeli su na osmu poziciju ljestvice top 40, a u petom su zasjeli na čelo, gdje se nalaze u posljednja dva tjedna listopada.

Na svim ljestvicama proteklog mjeseca među top 5 se nalazila i relativno nova pjesma Silentea ‘Neobranjivo’, a spomenuti ‘Tvoj glas’ je tek u posljednjem tjednu ispao iz najslušanijih pet, gdje je imao dugotrajni boravak.

Na kraju dodajmo i neke zanimljivosti iz posljednjih sedam dana. Takozvani ‘vrući novi ulaz’ imala je Nina Badrić čija je pjesma ‘Cipele’ ušla na HR top 40 s devetog mjesta.

Najveći su pak pomak u posljednjem tjednu zabilježili Maja Šuput i Dragi s pjesmom ‘Lopove’. Oni su skočili za 14 pozicija te zauzeli 24. mjesto.