Pretraga

Provjerite koja je najslušanija pjesma u Hrvatskoj tijekom studenog

A- A+

Prema podacima koje Hrvatska diskografska udruga objavljuje jednom tjedno o 40 najslušanijih pjesama u radijskim eterima preko 140 radijskih postaja, najviše plasmane u studenom zabilježila je ‘Sve je moje tuđe’ grupe Elemental. Naime, u četiri ljestvice koje su zakvačile studeni, ona se tri puta našla na samom čelu, a jednom je još bila druga.

Screenshot: YouTube

Hrvatska diskografska udruga svaki tjedan objavljuje ljestvicu 40 najslušanijih pjesama u eterima više od 140 nacionalnih, regionalnih i lokalnih postaja u državi. Kada se četiri ljestvice iz studenog zbroje, može se iščitati kako je ‘Sve je moje tuđe’ grupe Elemental uvjerljivo prva u proteklom mjesecu. Tri puta je bila na samom vrhu Hr Top 40, a tek jedan tjedan ju je s prve pozicije ‘srušio’ novi singl Tonya Cetinskog ‘Vjera nevjera’.

Izdvojeni članak

Ovu su pjesmu Hrvati najviše slušali u listopadu

‘Tvoj glas’ Maje Posavec i Nene Belana i u 17. tjednu na ljestvici u top 5

Tijekom rujna je pjesma ‘Tvoj glas’ Maje Posavec i Nene Belana bila najslušanija, a da je ušla duboko u srca radijskih urednika i publike, pokazuje podatak da u listopadu te studenom, nikako nije ispadala iz prvih pet na Hr top 40.

Što se tiče studenog, valja svakako spomenuti Tonyja Cetinskog i njegov singl ‘Vjera nevjera’. Imao je titulu ‘vrućeg novog ulaza’ dospjevši odmah na sedmo mjesto na ljestvici, a odmah u narednom tjednu, s trona je skinuo ovaj mjesec najslušaniju ‘Sve je moje tuđe’.

U top pet se cijeli studeni nalazi i ‘Vakula’ u izvedbi Ante Casha i Saše Antića, dok najslušanija pjesma iz listopada ‘Jantar’ grupe Vatra ‘pleše’ cijeli prošli mjesec oko petog mjesta.

Izdvojeni članak

Ovo je najprodavaniji muzički album u novom mileniju

Boris Novković jedan od najboljih ‘novih vrućih ulaza’ u godini

Prema podacima za prošli tjedan, titulu ‘novog vrućeg ulaza’ zabilježio je Boris Novković ušavši na ljestvicu Hr top 40 sa šestog mjesta.

Kada je riječ o regionalnim ljestvicama, u prošlom tjednu je dakako dominirao Elemental koji je bio najslušaniji u Središnjoj Hrvatskoj, Dalmaciji, Gradu Zagrebu te Istri i Primorju. Inače u 11 tjedana otkada je s pjesmom ‘Sve je moje tuđe’ Elemental među top 40 u Hrvatskoj, čak šest puta je bio na tronu.

Od preostalih regionalnih ljestvica u prošlom tjednu Zagorje je osvojio Miroslav Škoro odnosno njegova ‘Zadnja želja’, dok je u Slavoniji primat zauzela Nina Badrić svojim ‘Cipelama’.