Pretraga

Pet precjenjenih vježbi koje možete prestati raditi

A- A+

Proljeće se budi, pa tako i potreba za fizičkim aktivnostima. Teretana, druge sportske aktivnosti te vježbanje u kućama načini su kako postići dobru tjelesnu formu, ojačati mišiće, a dakako i zdravije živjeti. Budući da je vrijeme čimbenik kojeg nam uvijek nedostaje, ne želimo ga gubiti na vježbanje koje nam ne donosi željenu efikasnost. Evo pet najprecjenjenijih vježbi koje unatoč mitovima možete prestati raditi.

Trbušna daska

Različiti su razlozi zbog čega se bavimo tjelesnim aktivnostima. Ojačavanje mišića i tjelesne kondicije, višak masnih naslaga na tijelu, ili samo rekreacija. Ubrzan ritam života zahtjeva efikasno korištenje svakog slobodnog trenutka, pa tako i onih koje provedemo u tjelesnim vježbama. Portal dailyhealthpost.com donosi pet precjenjenijih vježbi, koje možete zamijeniti puno korisnijim.

Trbušna i bočna daska

Vježba je korisna za početnike, ali zbog svoje statičnosti nakon vrlo kratkog perioda gubi svoj potencijal. Ako ste u stanju u ovom položaju biti između 30 i 60 sekundi, probajte s dinamičnijim vježbama.

Izdvojeni članak

Vojne vježbe poremetile raspored Sportskih igara mladih

Klasični trbušnjaci

Ova vježba također u mitovima i legendama glasi kao vrlo korisna. Osoba koja može napraviti stotinu trbušnjaka dnevno smatra se snažnom. Međutim manjkavost ove vježbe je što zahvaća samo nekoliko mišića. Stoga, ako ju radite, probajte praviti leđne trbušnjake, one s rukama uz tijelo, kako biste zahvatili što veću grupu mišića.

jutarnji.hr

Dizanje utega ‘na klupici’

Popularni ‘bench’ s utegom je glavna sastavnica gotovo svake teretane. Međutim, to ne znači da većinu vremena trebate provesti dizanjem utega u benchu, iako se osobito muški dio populacije voli hvalisati s postignutim kilažama. Pretjerano ‘benchanje’ također može poremetiti balans u ramenima stoga treba biti oprezan u doziranju ove vježbe.

Podizanje koljena u visećem položaju

Kao i prethodna vježba i ova zahtjeva spravu, kojom je opremljena većina teretana. Zahtjeva više snage, stoga svakako nije za stroge rekreativce. Problem ove vježbe je činjenica da se često radi pogrešno, što ne samo da ne donosi željeno osnaživanje, nego može dovesti do istegnuća i drugih ozljeda.

dailyhealthpost.com

Izdvojeni članak

Vježbe i navike koje će vaš mozak držati u vrhunskoj formi

Savijanje koljena pod težinskim pritiskom

Izvodi se na specijaliziranom stolcu, a kao i većina težinskih vježbi cilja na samo jednu mišićnu skupinu. Kod ove su to kvadricepsi, ali bi ju se također, ako niste dizač utega ili profesionalni sportaš sličnog kova, svakako trebalo zamijeniti čučnjevima u mjestu ili u kretanju.

dailyhealthpost.com