Pretraga

Poznati prvi pobjednici Završnice Državnog školskog športskog prvenstva

A- A+

Poznati su prvaci Državnog srednjoškolsko natjecanja iz četiri sporta. Napeto je bilo na atletskom natjecanju gdje su djevojke Športske gimnazije iz Zagreba osvojile jedan bod više od Gimnazije iz Pule. Samo bod je odlučivao i u utrci krosa, gdje je u konkurenciji mladića ‘Srednjoškolac’ završio na nezahvalnom četvrtom mjestu.

Prvi poznati osvajači medalja bili su natjecateljice i natjecatelji krosa. U konkurenciji djevojaka zlatnu medalju osvojile su učenice III. gimanzije iz Zagreba, a mladića gimnazijalci iz Križevaca. Nakon njih su proglašeni pobjednici u atletici gdje su djevojke Športske gimnazije iz Zagreba ponovno uzele zlatnu medalju. Njihove školske kolege također su očekivano potvrdili ulogu favorita i pobijedili na natjecanju u stolnom tenisu.

Izdvojeni članak

Povodom Državnog školskog športskog prvenstva u Poreču se okupilo 2000 srednjoškolaca

Jedan centimetar odlučivao u skoku u dalj

Djevojke Športske gimnazije osvojile su samo jedan bod više od gimnazijalki iz Pule. Važne bodove za ‘Špogi’ prikupile su bacačice kugle Ivana Mužarić i Ana Šarić zauzevši prvo i drugo mjesto.

Napeto je bilo i u konkurenciji mladića gdje je Domagoj Margarin iz III. gimnazije u Zagrebu skočio samo jedan centimetar dalje od Hrvoja Prskala iz Tehničke škole u Bjelovaru. U ukupnom poretku ‘Kušlanova’ ipak nije uspjela obraniti zlato te je na kraju uvjerljivu pobjedu ostvarila Ekonomska i trgovačka škola Ivana Domca iz Vinkovaca.

Tehnička škola iz Čakovca smjestila se na treće mjesto za koje je neočekivani rezultat ostvario Bruno Ribić koji je uspio preskočiti 187 centimetara te je ostvario jednaku visinu, ali iz više pokušaja, kao i Martin Pavlović iz Vinkovaca.

– Očekivali smo i bolje ali smo zadovoljni i broncom. Podbacila je malo kugla, ali je pak vis iznenadio. Prošle smo godine bili također loši u kugli, ali i u visu, no onda su trkači povukli, izjavio je Lovro Kovačić učenik Tehničke škole u Čakovcu.

Izdvojeni članak

Pogledajte ždrijeb završnice športskog Državnog prvenstva za srednjoškolce

Križevci zlatni bez glavnog trkača

Djevojke III. gimnazije iz Zagreba osvojile su zlato u utrci krosa. Učenice Srednje škole Marka Marulića iz Slatine su zauzele drugu poziciju, a gimnazijalke Škole Matije Antuna Reljkoviča iz Vinkovaca osigurale su broncu.

– Iskreno rečeno očekivao sam visoki plasman, ali nisam očekivao prvo mjesto i cure su me jako iznenadile svojim trudom i zalaganjem, izjavio je voditelj krosa III. gimnazije Srećko Malbašić.

Trkači iz Gimnazije Križevci su po treći puta za redom postali prvaci u konkurenciji za mladiće, unatoč izostanku Ognjena Mergona, prošlogodišnjeg juniorskog prvaka Hrvatske na 1500 metara i peterostrukog pobjednika krosa Sportskih novina.

– Očekivali smo pobjedu, ali trebali smo to i potvrditi. Na kraju je bila dobra utrka, jako se dobro trčalo, a mi smo pokazali da smo bolji od ostalih, izjavio je njihov najbrži trkač Emanuel Evačić.

Izdvojeni članak

Pogledajte tko je pobjedio na Državnom prvenstu iz logike i filozofije održanom u Varaždinu

Veliki preokret u borbi za treće mjesto

Uvjerljivu pobjedu u finalu badmintona ostvarila je I. gimnazija Zagreb protiv gimnazijalaca iz Koprivnice, dok je Pomorsko-tehnička škola Dubrovnik nakon vrlo lošeg starta i rezultata 8:21 i 9:21 napravila fantastičan preokret i na kraju pobijedila s 3:2 te osvojila brončanu medalju.

Nakon pobjede u finalu protiv Ekonomsko-birotehničke škole Split, očekivanu zlatnu medalju osvojili su učenici Športske gimnazije u stolnom tenisu. Broncu je osvojila Druga gimnazija iz Varaždina.

– Iznimno sam zadovoljan igrom u finalu jer sam dobio oba meča. Mislim da smo mi bili favoriti, u Zagrebu nam je bila najveća konkurencija zato što tamo igra ‘Dr. Časl’ pa nam je s njima bilo najteže,izjavio je europski juniorksi viceprvak Tomislav Pucar.

U konkurenciji za djevojke već tradicionalno osvajaju učenice Privatne gimnazije Dr. Časl, novi trofej osvojile su nakon pobjede nad Srednjom školom Čakovec, a treće mjesto osvojile su domaće cure iz Srednje škole Mate Balota.

Danas su na rasporedu završnice iz odbojke, košarke, nogometa i rukometa. Detaljne rezultate i raspored utakmica možete vidjeti ovdje. Slike svih sudionika možete vidjeti na Facebook stranici saveza.