Pretraga

Naša učenica nominirana za najbolju mladu atletičarku Europe: Evo kako možete glasati

A- A+

Jana Koščak, 17-godišnja atletičarka i učenica Prve gimnazije u Varaždinu, nominirana je za najbolju mladu atletičarku Europe (Rising Star). Izbor je to koji provodi Europska atletska federacija. Glas za Janu u ovom izboru, putem društvenih mreža, možete dati i vi.

Jana Koščak na prijemu u prostorijama Varaždinske županije

Jana Koščak na prijemu u prostorijama Varaždinske županije nakon što je srušila svjetski rekord | Foto: Varaždinska županija

Jana Koščak, mlada atletičarka i učenica Prve gimnazije u Varaždinu, ima tek 17 godina, a ruši gotovo sve rekorde pred sobom. O njoj i njenim uspjesima ispisali smo brojne retke na portalu, a ovih dana stiže još jedna lijepa vijest. Europska atletska federacija nominirala ju je za najbolju mladu atletičarku Europe (Rising Star). U ženskoj je kategoriji Jana jedna od deset nominiranih.

Jana u kategoriji osoba do 18 godina ima najbolji rezultat u (6.293), kao i u  dvoranskom petoboju do 18 godina (4.585). Uz to vodeća je u svjetskom poretku sedmobojki do 20 godina (6.293), ima najbolji skok u vis (1,92 cm) do 18 godina te sedmi najbolji rezultat svih vremena u sedmoboju u kategoriji do 20 godina.

Izdvojeni članak
Jana Koščak na prijemu u prostorijama Varaždinske županije

Zbog mlade atletičarke koja ruši rekorde županija mijenja odluku o nagrađivanju izvrsnih učenika

Tome da postane proglašena najboljom mladom atletičarkom Europe možete doprinijeti i vi. Naime o tituli će odlučiti glasovi navijača na društvenim mrežama te glasovi nacionalnih saveza, predstavnika medija i stručnog žirija.

Glasati je moguće do 2. listopada i to na Instagramu i Facebooku Europske atletske federacije (European Athletics), te na društvenoj mreži X (nekadašnji Twitter. Svečanost proglašenja dobitnika održat će se u Vilniusu 21. listopada.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli European Athletics (@europeanathletics)

Copy link
Powered by Social Snap