Pretraga

Razuzdan život u mladosti loše utječe na potomke

A- A+

Novi znanstveni dokazi upozoravaju nas kako neodgovorno ponašanje u mladosti osim što mogu imati ozbiljne posljedice na nas, loše utječu i na zdravlje naših potomaka. Istraživanje koje se provodilo desetak godina pokazalo je kako konzumiranje otrova kao što su alkohol i cigarete ostavljaju tragove na ženskim jajašcima i muškim spermijima.

www.wisegeek.org

Znanstveno istraživanje pokazalo je kako razuzdan način života u mladosti može negativno utjecati na zdravlje našeg potomstva. Alkohol, cigarete, droga i loša prehrana ostavljaju tragove na spermijima i jajašcima pa tako utječu čak i na predispozicije djeteta koje će još godinama prije nego li izađe na svijet preskakati iz jajeta u jaje.

Izdvojeni članak

Šokantno: Trava ipak ostavlja trajne posljedice

Roditeljstvo započinje puno prije nastajanja samog zametka

Australski su znanstvenici nakon deset godina proučavanja ovog problema zaključili kako bebe čiji su roditelji imali loše životne navike godinama prije njihovog začeća imaju veće šanse za probleme sa srcem, dijabetesom ili imunološkim sustavom, prenosi dailymail.co.uk.

Njihovi dokazi otkrivaju nam da roditeljstvo zapravo počinje puno prije djetetovog rođenja. Pretilost, nezdrava pluća ili oštećenja jetre koja su nastala na norijadi i studentskim tulumima ozbiljna su prijetnja za naše potomke.

Izdvojeni članak

Zabrinjavajuće posljedice za cure koje su rano počele s dijetama

Novi dokazi promijenit će razmišljanja o otrovima koje svakodnevno unosimo u sebe

Ove novosti mogle bi i trebale inicirati razne promjene po pitanju prevencije zloupotrebe alkohola, lijekova i drugih droga jer osim što neodgovorno ponašanje narušava zdravlje samih adolescenata, uništavanjem svog tijela, prema novim dokazima, utječu i na druge.

Iako je teško vjerovati da bi se zbog ovog u budućnosti mogla ponovno uvesti zabrana na prodaju alkohola, kao što je to pokušala neuspješna prohibicija u SAD-u, onima koji previše vremena provode za šankom ili drugim sličnim mjestima, moglo bi se zabraniti da imaju djecu.

Ako imamo na umu da slobodan čovjek mora poštivati i tuđu slobodu, onaj tko planira imati dijete ne bi smio prije njegovog rođenja umanjiti njegove šanse za zdrav i uspješan život.