Pretraga

[Kako si?] Psiholozi otkrivaju kako preživjeti obitelj u doba izolacije

A- A+

Jedan član obitelji ima jedne, a drugi druge potrebe te kada se one mimoilaze dolazimo do problema. Tako je studentica Ines Bekčević u prvom od nizu serijala ‘Kako si?’ opisala probleme provođenja izolacije u obitelji. No ponudila je i nekoliko rješenja. U suradnji sa studentima psihologije s Filozofskog ovim videom predstavljamo vam serijal u kojem ćemo razgovarati o psihičkom zdravlju.

Studenti psihologije s Filozofskog fakulteta u Zagrebu u sklopu kolegija Psihički poremećaji – etiologija i dijagnostika kod profesorice Nataše Jokić-Begić pokrenuli su platformu “kako si?”. Na ovaj način žele pomoći korisnim i provjerenim psihoedukativnim sadržajima i savjetima nositi se sa životom u vrijeme koronavirusa.

Izdvojeni članak

[VIDEO] Psihologinja roditeljima: Pustite djecu da spavaju do kad hoće u doba korone!

Platformu “kako si?” možete pratiti i na stranicama https://kakosi.ffzg.hr, a videe s mladim psiholozima redovito ćemo objavljivati na našem YouTube kanalu.

U prvom u nizu videa, studentica Ines Bekčević govorila je o tome kako preživjeti obitelj u doba izolacije.

– Jedan član obitelji ima jedne, a drugi druge potrebe te kada se one mimoilaze dolazimo do problema, upozorila je Ines.

No ponudila je i nekoliko kvalitetnih rješenja.

Gledateljima tako savjetuje da s obitelji igraju društvene igre, ali i kako da razgovaramo s drugima.

– Pođimo iz pozicije sebe i recimo drugima što osjećamo. Moramo opisati kako se oni ponašaju i što želimo. Primjerice, mama može reći djetetu da joj smeta kad on gleda u mobitel dok mu priča i da bi voljela da je pogleda dok razgovaraju, kazala je Ines.

Što je još savjetovala, otkrijte u videu: