Pretraga

Spuštanje kajakom kroz predivnu prirodu kao predmet na fakultetu

A- A+

Dok na nekim fakultetima u Hrvatskoj studenti moraju biti sretni ako mogu sjediti na predavanjima, u SAD je vožnja kajaka kroz brze vode jedan od izbornih predmeta. Kajak ekipa sveučilišta Stanford u američkoj saveznoj državi Kaliforniji objavila je nekoliko videa u kojima pokazuje koliko može biti dobro na faksu. 

Koliko studentu u Zagrebu treba da u menzi uzme ručak toliko je njegovom kolegi na drugom kraju svijeta, na sveučilištu Stanford potrebno da se upiše na sate kajaka, te otpočne pravu malu avanturu. Kajak je kao stvoren za sve one kojima paše kombinacija opasnosti, adrenalina, svježeg zraka i hladne planinske vode. 


Izdvojeni članak

Tjedan dana ekstremnih sportova

Nakon što studenti nekoliko puta isprobaju paše li im kajak oko struka mogu postati članovi kluba, te u konačnici i upisati poseban predmet. Ukratko, ako su dobri u ovome, te ako ih zanima mogu dobiti ocjenu iz vožnje kajaka po predivnoj prirodi ove zapadne savezne države. Nekako nam je teško ovo uopće staviti u istu kategoriju s našim studijem, pogotovo kada se sjetimo svih dosadnih predavanja u osam ujutro. 

Pogledajte kako izgleda nastava na brzacima.