Pretraga

Što o ljubavi možemo ‘naučiti’ iz popularnih serija

A- A+

Promatrajući zaljubljene parove koji u američkim serijama kroz sve nedaće modernog života, prevara, bolesti, smrti i svega ostalog i dalje ostaju zajedno u istoj strasti kao na početku veze zapitali smo se kako to uspjevaju. Pročitajte zaključke do kojih smo došli njihovom analizom.

Američki sitcomi i dramske serije već godinama pune glavu mladih djevojaka kojekakvim glupostima, stoga su momci u čudu kada jednostavno iskazivanje emocija nije dovoljno. Ne, potrebno je unajmiti ogromni ringišpil i postaviti ga u dvorište djevojke kako bi ona oprostila njihove grijehe ili nedajbože prihvatila njegov zahtjev za vezom na Fejsu.

New Girl

Simpatični akteri ove serije prikazuju kako trojica muškaraca i jedna pomalo luda djevojka mogu sasvim normalno funkcionirati u trošnom američkom skladištu pretvorenom u stan. Nevjerojatna kemija koja od početka postoji između simpatične Jess i ‘luzera’ Nicka ne može se ne primijetiti, a mi se pitamo otkud ona. On lud, ona još luđa. Da bi se iz svega razvila veza izgleda da je potrebna jedna luckasta učiteljica, barmen u ranim tridesetima na granici alkoholizma, i još dva lika koja ne možemo nigdje svrstati.

Grey’s Anatomy

Otkad se prikazuje ova serija, jedino je nekoliko glumaca u njoj ostalo istih. Bez obzira na sva uzbuđenja koja pruža priča o hitnoj medicinskoj službi, ono što uistinu ‘pruža trnce uzbuđenja’ jesu predivne ljubavne priče glavnih aktera. Ajmo sad ozbiljno. Jedini razlog zbog kojih bi svi oni problematični likovi sa sto i jednim psihičkim problemom iz djetinjstva ostali zajedno je količina drame koju nam serviraju. Umiranje aktera jednog za drugim, tumori, rakovi i ine boleštine, pobačaji, utapanje, razvodi i mirenja, amputacije i avionske nesreće. Ljudi ne stignu niti biti zajedno da bi se pošteno zamrzili.

Modern Family

Serija sama po sebi uopće nije loša, ali kada se radi o ‘ljubavnim pričama’, ne možemo se ne zapitati što točno Sofia Vergara (u seriji Gloria) radi s likom koji je tumačio Ala Bundyja? U seriji ih krase međusobna ljubav i razumijevanje, ali čisto sumnjamo da bi to u stvarnom životu postojalo da Jay (lik koji je tumačio Ala Bundyja) nije pun kao brod, a ona jednostavno puna…

One Tree Hill

Izdvojeni članak

Nepoznate stvari o vašim omiljenim serijama

Ova je serija po mišljenju osobe koja radi ovu analizu najgore smeće za mase ikad proizvedeno, barem što se tiče tinejdžerskih serija. Inače hormonima nabijeni 16-godišnjaci kojima nije stalo do ničega osim do tulumarenja i seksa, u ovoj seriji poprimaju osobine ni manje ni više daleko odraslijih moralnih vertikala.

Citiranje poezije je za glavnog aktera serije kao dobro jutro na nečijem Facebook profilu, a valjda su se zato za njega i potukle dvije najbolje prijateljice. I to žestoko potukle. Na kraju je ipak pobijedila ljubav Lucasa i Peyton, a ne Lucasa i Brooke, s kojom je na početku bio. Ili je bio se Peyton…Tko to više zna. Uglavnom, fanovi Lucasa i Peyton (da, to postoji) oduševljeni su ‘happy end-om’ ovog para.