Pretraga

TikTok ima novu zvijezdu: Pjesme 15-godišnjeg Srbina glavni su hit, skoro svi ih pjevuše

A- A+

Ilija Bašić, umjetničkog imena Ba$ha, možda još nije poznat imenom, no njegovu posljednju pjesmu ‘DISKO’ na YouTube-u je preslušalo 1.8 milijuna ljudi. Na platformi TikTok ta je pjesma svoje mjesto našla u više od 37 tisuća objava. Komentari na YouTube-u su mahom pozitivni, lyricsi se dijele na sve strane, a mladom se glazbeniku predviđa uspješna karijera na ovim prostorima.

Basha – DISKO | Screenshot: YouTube

Uz pjesmu ‘DISKO‘, na YouTube kanalu Basha može se pronaći još 5 pjesama mladog glazbenika kojemu popularnost samo raste, a pjesma ‘mesec‘ ima i više od 2 milijuna pregleda u trenutku pisanja ovog teksta. Mladi regionalni TikTokeri već mjesec dana, od objave pjesme, pjevuše stihove koji pričaju o djevojci za disko i dive se inovativnosti koju je Basha donio na regionalnu glazbenu scenu, toliko da mu i predviđaju veliku karijeru.

Malo toga je poznato o petnaestogodišnjem Iliji. Index podsjeća kako se radi o mladiću koji je prije šest godina nastupio u srpskoj verziji Supertalenta i tada otpjevao pjesmu Tonyja Cetinskog. Njegovi sadašnji uradci žanrovski se poprilično razlikuju od onih hrvatskog pjevača, pa se može zaključiti kako je Ilija u međuvremenu svoj stilski izričaj značajno promijenio.

Pjesma ‘DISKO’ svoje je fanove pronašla i u Hrvatskoj, čemu svjedoči niz komentara podrške ispod videa, od kojih mu jedan poručuje da samo nastavi s takvim hitovima. Refren pjesme koja je pokorila regionalni TikTok,

– Ona je devojka za disko, za disko
Spusti na pod se jako nisko, sa ritmom
Daj joj tekile još pod hitno, pod hitno
I spasi je, Bože spasi je, Bože spasi je

@ascericm Reply to @marlenica3 ig: mica.asceric #fyp #foryou #ascericm #balkantiktok #serbiatiktok ♬ DISKO – Ba$ha

@dua_liza Jesam ja ovo zadnja saznala ⁉️ svakako support #basha #mesec #balkan #fyp ♬ DISKO – Ba$ha

@paveelez sunday #fyp ♬ DISKO – Ba$ha