Pretraga

Top 5ak: Najbolje ubojice

A- A+

U svakom drugom filmu neki nabildani pizdek sa sunčanim naočalama maše nekom utokom i glumi frajera. E pa pred frajerima koje ćemo ovdje nabrojati the Rock bi napunio svoje speedo gaćice. Oni nisu mišićavi, ne znaju ni judo ni karate, na kraju ne pokupe pičku. Njih jednako zaboli za frizuru i za kolateralne žrtve. Kad ih pogodite umjesto krvi na pod se prospe šljunak, oči su im staklo, srce im je glečer. Oni nisu ovdje da bacaju fore i voze dobre aute. Njihov posao je ubijanje, a posao cvjeta.

5. Leon (Jean Reno)- Leon the Professional

Ime kaže sve. Leon ne priča puno, ne smije se nikad i svoj posao obavlja čisto i uredno. Dobro, nekad bude malo krvi, ali to sve ide u opis službe. Leon je pravi profesionalac, ali tek je na petom mijestu jer na kraju ipak pokaže malo srca i pedo ljubavi prema dvanaestogodišnjoj Natalie Portman. Da je i njoj poklonio metak među oči, bio bi prvi, al ovako…

4. The Bride (Uma Thurman) – Kill Bill

The Bride je članica Deadly Viper Assassination Sqaud. Samo ova dva imena, i ubojice i njenog tima dovoljno su jebeni da budu na ovoj listi. Uz sve to Uma Thurman znoji se , nosi kožni kombinezon i kolje sve koji joj se nađu na putu. Tarantino je najveći lopov u filmskoj industriji,što je u ovom serijalu najviše došlo do izražaja, jer je pokrao sve, od melodije koja ide kroz cijeli film, već spomenutog kombinezona i još mnogo čega, ali rezultat svega je ultimativna kompilacija koja svakako zaslužuje biti četvrta na listi.

3. V ( Hugo Weaving) – V for Vendetta

Kad se piše lik velikog ubojice, najteže je napraviti lik za kojeg će publika navijati. To manje više znači da lik mora biti dovoljno kul da zaboraviš da je upravo bazukom raznio trudnicu, ili da se bori za nešto što opravdava zabijanje nožine u srce časne setre. E pa V je oboje. Em je antifašista, em ima onu prejebenu masku. Stoga, ko jebe kolateralne žrtve, trebali su biti u školi.

2. Jules Winnifield ( Samuel motherfuckin Jackson)- Pulp Fiction

Znam da sam već iskoristio ovog lika u jednom top petku ( iz istog razloga Spacey u 7 nije na listi) ali kad se već radi o pravim ubojicam, kredibilitet portala ne bi podnjeo izostavljanje Julesa. Svašta se još tu može napisati, ali kad se radi o Jacksonu u Paklenom Šundu, riječi su manje više suvšne.

1. Anton Chigurh ( Javier Bardem)- No Country for Old Men

Ako itko odgovara opisu na početku članka onda je to Anton. S njim nema zajebancije. Nijednom se ne nasmije, nije da uživa u tome što radi, bar užitak ne pokazuje, ali je neumoljiv i učinkovit. On je tiha smrt koja vreba iz sjene, pokazuje se kratko, ali onaj kom se pokaže neće tu priču pričati. Naprosto je jeziv, toliko da zaslužuje prvo mjesto na listi ubojica sa ekrana.