Pretraga

Top 5ak – Rocknroll butre

A- A+

Ništa pod božjim suncem nije više seksi od žene u rock bendu, zato dječaci obrazujte se, djevojčice ugledajte se (ne nužno u svemu, vidjet ćete). Srednja.hr ovaj petak predstavlja vam top pet butri!

5. PJ Harvey

Osim što radi jako, jako dobru muziku i osim što posjeduje finu je ne sais pas” notu, ono što je najbolje kod Polly ako lovite cure zamotane u šalove i naočale debelih okvira – možete samo dropati njeno ime i svaka pada.

4. Meg White

White Stripesi su sigurno jedan od najboljih bendova u zadnjih dvadeset godina, a pedeset posto tog benda je Meg što joj osigurava mjesto među najvećim rokercama ikad!

3. Patti Smith

Netko tko nosi titulu Godmodher of Punk sigurno zaslužuje mjesto na ovoj listi. Da je New York žena, bio bi Patti Smith, prljava, sirova, žestoka i najveća na svijetu.

2. Janis Joplin

Od svih na ovoj listi Janis je sigurno imala najveći dar, a kako se pokazalo, najveći obično nabrže padaju.

1. Margita Stefanović

U ovom izboru za prvo mjesto nema nimalo lokal patriotizma. Da se Margita rodila u New Yorku a ne u Beogradu, vjerojatno bi ju danas znao cijeli svijet. Bila je fanatastično talentirana pijanistica ali je odbila studirati na slavnom moskovskom konzervatoriju i sa EKV-om radila ponajbolju muziku na ovim prostorima ikad. Na žalost, EKV-ovci su osim muzike radili i neke druge stvari, zbog kojih Margita nije više s nama.